26 серпня о 19:23 до Служби порятунку Рівненщини за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві села Оженин Острозького району на вулиці Криничній 39.

До місця виклику негайно було направлено два чергових відділення вогнеборців 17-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Острога.

Прибувши за вказаною адресою рятувальники встановили, що пожежа виникла в одноповерховій, цегляній господарчій будівлі. На момент прибуття рятувальних підрозділів, дерев’яні дах та перекриття будівлі від сильного полум’я обвалилися. Вогнеборці відразу подали на гасіння вогнегасячі засоби. Під час гасіння та розбору конструкцій, бійці ДСНС виявили на місці пожежі тіла двох малолітніх дітей - хлопчика 2011 року народження та дівчинки 2012 року народження (двоюрідні брат та сестра).

О 20:11 пожежу вдалося локалізувати, а о 21:14 повністю ліквідувати. Вогнем знищено дах господарчої будівлі розміром 15х5м, тридцять метрів квадратних перекриття, речі домашнього вжитку, дві тони сіна. До гасіння пожежі було залучено дві одиниці техніки ДСНС та 10 чоловік особового складу рятувальників. Попередня причина пожежі – дитячі пустощі з вогнем.

Шановні громадяни!!! Зважаючи на страшну трагедію, рятувальники вкотре закликають бути обережними з вогнем, дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті, а головне на власному прикладі демонструвати та навчати дітей правил безпеки життєдіяльності.

Повідомляє ГУ ДСНС в Рівне нській області.