60 відсотків містобудівної документації Рівненщини вже доступні для кожного користувача.

Це єдиний державний веб-ресурс із зручним доступом до містобудівної документації, зокрема, генеральних планів населених пунктів, зонінгів, схем планування територій областей, районів та сільрад. «Декілька тижнів тому отримали відповідне доручення Мінрегіонбуду, отримали ключі і оперативно включились в роботу. Буквально за два тижні профільний департамент вніс інформацію. На сьогодні Рівне нська ОДА внесла дані на 60 відсотків. А це третє рейтингове місце серед областей», - розповів перший заступник голови Рівне нської ОДА Віталій Ундір.

По-перше, це інформація про містобудівну документацію на обласному рівні. Також публікуються схеми населених пунктів. Зелені позначки означають, що інформація внесена, жовті – в роботі.

За словами головного архітектора області Олександра Карачанського, ресурс дає посилання на сайти, де оприлюднені матеріали містобудівної документації. Тому важливу роль тут відіграє наявність такої онлайн-інформації на веб-сторінках міських та сільських рад. За його словами, у повному об’ємі затвердили чинну документацію місто Острог та Рівне . Зразком для районів слугує Костопільщина, де усі сільради мають свої сайти, на яких оприлюднена містобудівна документація.

«Щоб пришвидшити роботу із внесення даних, ми плануємо підключити райони і міста. Дамо ключі для місцевих відділів архітектури і вони зможуть технічно вносити усі рішення. Запропоную винести питання із оприлюднення містобудівної документації на найближчу колегію», - наголосив Віталій Ундір.

Нагадаємо, активізувати процес занесення даних на ресурс pMAP усі регіони закликав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. За його словами, відсутність публічного доступу до містобудівної документації – це гальма для залучення інвестицій у регіони та високі корупційні ризики.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.