Традиційно, наприкінці серпня проходить Всесвітній тиждень води.

Основна ідея Всесвітнього тижня води — вжиття заходів країнами світу для вирішення глобальної проблеми нестачі питної води на планеті.

Лабораторні дослідження, які проводяться ДУ «Рівне нський ОЛЦ МОЗ України» показують, що перед потраплянням в мережу, безпосередньо з джерел (перед етапом очистки) 36 % досліджених проб води із свердловин не відповідають гігієнічним вимогам за санітарно – хімічними показниками, понад 17% досліджених проб питної води не відповідають нормативам за мікробіологічними показниками.

За результатами проведеного моніторингу якості питної води, яку вживає населення Рівне нської області із мереж централізованих господарсько – питних водопроводів встановлено, що 31,5% досліджених проб не відповідали нормативним значенням за санітарно-хімічними показниками, за мікробіологічними – 10,8%.

За І півріччя 2018 року найбільша кількість проб води з мереж централізованих водопроводів (після очистки), що не відповідали санітарним нормам за мікробіологічними показниками виявлено у Гощанському - 35,2%, Острозькому – 18,8%, Здолбунівському – 15,3%, Корецькому – 14,3% районах. За санітарно-хімічними показниками найбільша невідповідність питної води спостерігається в Сарненському – 81,8%, Корецькому – 78,0%, та Дубровицькому – 59,9% районах.

На високий відсоток невідповідності питної води з централізованих водопроводів впливає, в першу чергу, незадовільний стан фізично зношених мереж та споруд, низька якість їх обслуговування, відсутність установок для знезараження та знезалізнення питної води. Висока ймовірність забруднення самого підземного водоносного горизонту нечистотами в результаті людської діяльності.

Вчені вважають, що чим більше ми дізнаємося про воду, тим більше нових таємниць відкривається перед нами. Не марнуйте воду, але не забувайте пити. Кожному варто подбати про чистоту води, адже від цього залежить наше життя і здоров’я.