Вчора, 31 серпня, у місті Сарни завершилися тактико-спеціальні антитерористичні навчання служби безпеки України в Рівненській області, участь у яких брали і поліцейські.

Учасники не знали на перед про задум навчань. За основним сценарієм дві озброєні групи диверсантів Російської Федерації із території Білорусії прибули у Сарни з метою здійснити терористичний акт у військовій частині.

Протягом двох днів правоохоронці, військовослужбовці та рятувальники відпрацьовували оперативне реагування і тактику дій у разі терористичної загрози, виникнення різного виду загроз та надзвичайних ситуацій.

«Під час надходження повідомлення про вчинення диверсійного акту у військовій частині та захоплення двох військовослужбовців у заручники терористи забарикадувалися у покинутій будівлі, - повідомив начальник АТЦ при СБУ Олександр Пиж. - На місце події виїхала слідчо-оперативна група , спецпризначенці КОРДу та «АЛЬФИ». Після проведення переговорів оперативний штаб приймає рішення брати злочинців штурмом».

Варто відмітити, що під час відпрацювання бійці роти поліції особливого призначення отримали орієнтування на трьох дітей, які зникли 30 серпня близько 14 години. Менш ніж за годину зниклих неповнолітніх відшукали та повернули батькам.

Головне завдання тренувань – тісна співпраця і взаємодія між працівниками поліції, Служби безпеки України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, нацгварційцями, військовослужбовцями та органами місцевого самоврядування. За підсумками навчань очільник СБУ області Василь Бедрій відмітив високий рівень професіоналізму поліцейських.

«Навчання показали, що необхідно зосередити увагу громадян на пильності, уважності та обережності, правильній тактиці дій в умовах антитерористичної операції, — наголосив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області Людвіг Файт. — Крім того, у таких надзвичайних умовах необхідно активно залучати громадські формування, а також навчати населення правильним діям в екстремальних умовах».

У свою чергу, керівник відділу комунікації ГУНП в Рівне нській області Антон Крук запропонував під час подібних навчань створювати міжвідомчий прес-центр, куди входитимуть представники служб для координації та забезпечення комунікації зі засобами масової інформації та громадськістю. Це дасть можливість відпрацювати взаємодію уразі виникнення реальної кризової ситуації.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.