Оздоблення інтер'єру кімнат декоративним каменем - це красиво і практично. У матеріалу є ряд сильних сторін, йому можна знайти місце в будь-якому приміщенні, а прослужить така обробка дуже довго.

У більшості випадків декоративний камінь використовується для обробки зовнішніх фасадів будівель, альтанок, колон, вікон і т.д. Але разом з тим можливості його застосування не обмежуються тільки цим, декоративний камінь може стати прекрасною обробкою для внутрішнього інтер'єру приміщення.

Декоративний камінь в інтер'єрі житлових приміщень зустрічається частіше через його доступність, стандартність форм, легкість монтажу, переносимість перепаду температури, вологостійкість (не утворюється цвіль) і невибагливість у догляді.



pic Дизайнери не радять поєднувати різні породи каменю в одному приміщенні, навіть за умови зонування однієї кімнати, але можна використовувати один вид двох різних кольорів і відтінків.

- Для уникнення ефекту «кам'яного мішка» кімната повинна бути добре освітленою.

- Камінь поєднується з однотонними елементами інтер'єру, а значить, з нього можна робити вставки між прорізами, заповнювати порожні стіни і оформити кухонний фартух.

- На підлогу використовують натуральний міцний камінь, а довговічна стільниця з граніту буде справжньою знахідкою для господині.

Якщо квартира темна, то каменю має бути менше, і віддавати перевагу краще світлим породам з губчастою фактурою.

Камінь в інтер'єрі кухні займає особливе місце, так як кам'яна стільниця з натурального граніту не боїться подряпин і не втрачає кольору, її можна шліфувати час від часу і таким чином надавати їй свіжого вигляду. Декоративний камінь в інтер'єрі кухні краще вибирати темних кольорів і обробляти водовідштовхувальним засобом.

Камінь в інтер'єрі коридору допоможе вирішити проблему боротьби з вуличним брудом на взутті і високою прохідністю. Декоративний камінь в інтер'єрі коридору повинен бути міцним і довго зберігає первинний вигляд.

У маленькому коридорі їм можна викласти або тільки нижню частину стін по периметру кімнати, або тільки зону вішалки і полиць. Часткова кладка не зробить приміщення меншим, вона поєднується зі шпалерами, плиткою і штукатуркою.

Камінь в інтер'єрі вітальні може бути менш міцним, ніж в коридорі. Стіна, двері, арка і камін ─ все це може бути оформлено кам'яною кладкою і робити вітальню більш затишною.

pic

Матеріал для обробки ванної повинен бути міцним і не слизьким. На підлогу підійде мармур, який випаровує вологу, або плитка під візерунок дерев'яних дощок, сланець підійде для стін. Не варто вибирати піщаник, так як під впливом вологи він швидко втратить свій колір. У маленькій ванній можна каменем облицювати стіну душа, або стіну у раковини, але це повинна бути тільки одна ділянка, інакше 4-х метрова кімната стане ще меншою.

Як візуально збільшити маленьку ванну кімнату?

Камінь в інтер'єрі спальні доречний для декору акцентної стіни навпроти або біля ліжка. Колір стіни і форма каменю залежить від стилю кімнати і її кольору. Якщо в кімнаті є телевізор або робочий стіл, то можна це обіграти кам'яною кладкою.

Отож, оздоблення каменем стін таких приміщень, як коридори, столові, кухні, холи і кабінети в значній мірі облагороджує інтер'єр, а також, позбавляє від необхідності влаштовувати часті косметичні ремонти, адже штучний камінь не потребує особливого догляду, термін його служби незвичайно довгий.