Рівне стане учасником Всесвітньої кліматичної мобілізації міст “Дій за Клімат”.

7 вересня Рівне стане учасником світової кліматичної ініціативи “Дій за Клімат”, метою якої є об’єднання зусиль кожної країни та міста у протидії кліматичним змінам. Хвиля кліматичної мобілізації пройде на 5 континентах, очікується понад 700 заходів, 17 з яких відбудуться в українських містах.

7 вересня в Рівному відбудеться вулична арт-акція. Сад історій, Екоклуб, Екоцентр ПДМ, Країна зелених змін, Збережемо Устю та Купа пригод запрошують всіх на акцію “Дій за клімат | Рівне ” об 14.00 на площу біля Палацу дітей та молоді (вул. Кн. Володимира 10).

Метою рівнян є сформувати чітке завдання до міської влади невідкладно розробити та впроваджувати дієву кліматичну стратегію міста, що включає перехід до використання безпечних відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) та заходи з адаптації Рівного до кліматичних змін.

Під час акції учасники разом намалюють масштабний банер - заклик до міської влади та громади діяти за клімат, який розмістять на вежі в парку, та передадуть підписане звернення до мерії. Крім того, в програмі акції працюватимуть локації з різних екотем (енергоефективність та ВДЕ, озеленення, сортування відходів, екотуризм, екоосвіта тощо), відбудуться флеш-моби, конкурси та цікаве спілкування. На захід запрошено представників міської влади та мешканців міста, будемо говорити про Рівне , яке хочемо бачити у 2050 році.

Детальніше про акцію в Рівному на сторінці події у Facebook або у Майбороди Оксани, координаторки акції “Дій за Клімат” в Рівному, тел. 0685722364

Паралельно в 17 інших містах відбудуться локальні активності, також приурочені до глобальної кліматичної мобілізації “Дій за клімат”. Разом з Рівне м, свою участь у глобальній кліматичній мобілізації зареєстрували Вінниця, Диканька, Івано-Франківськ, Запоріжжя, Житомир, Кам’янець-Подільський, Кременчук, Львів, Миколаїв, Полтава, Рівне , Одеса, Черкаси, Чернівці, Чортків, Хмельницький.