Фольклорний фестиваль «З народної криниці» на Дубенщині став справжнім святом родини та громади.

За 10 років свого існування воно добре прижилося серед місцевих жителів та перетворилося на народне. Таким чином, у районі святкують кінець жнив.

Щороку на мистецьку подію з’їжджаються усі громади району, аби продемонструвати свої таланти, звичаї та традиції, ремесла та традиційну українську кулінарію. Цьогоріч на гостини приїхали делегації з Польщі та інших областей.

На свято своїх земляків завітала й народний депутат, представник Президента України у Верховній Раді України Ірина Луценко:

«Для кожної людини важливо пам'ятати свої корені. Я народилася в Дубно, і буду завжди пам’ятати про своє рідне місто. Свято «З народної криниці» показує, що ми - щирий, талановитий та співучий народ. Ми маємо свою мову, культуру та звичаї, які передаємо нашому молодому поколінню. Дуже приємно, що на сьогоднішньому святі є об’єднані громади. Ми мали можливість побачили, як вони змінилися – стали заможнішими та сильними. Віримо, що завдяки усім змінам, що відбуваються, наша уся країна стане такою ж».

Найдостойніших жителів Дубенщини, які творять сучасну історію, відзначили у рейтингу шани «Золотий колос». Нагороди вручали народні депутати Ірина Луценко та Олександр Дехтярчук, заступник голови ОДА Олександр Корнійчук, перший заступник голови облради Сергій Свисталюк, а також керівники району.

«Шістнадцять жителів Дубенщини отримали відзнаки. Їх вручили нашим захисникам, лікарям, педагогам, підприємцям та аграріям. Це люди, які своєю щоденною працею роблять усе, щоб Дубенщина та й в цілому область розвивалася», - відзначив Олександр Корнійчук.

Учасники фестивалю мали змогу побувати на різних локаціях. Зокрема, на ремісничій території можна було спробувати себе в ковальстві, соломоплетінні та гончарстві.

Найбільшою стала – гастрономічна галявина. Тут громади представили свої традиційні кулінарні смаколики. Не обійшлося й без параду короваїв. А родзинкою стали конкурси – найсмачніший дерун та найбільший гарбуз.

Мистецька територія вражала великою кількістю виробів народних умільців, які могли придбати гості свята. Упродовж фестивалю звучали народні композиції у виконанні місцевих аматорських колективів та запрошених гостей.

pic



pic



pic



pic

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.