Таїланд - дуже популярний курорт, тому сюди щорічно прилітають мільйони туристів з усього світу, щоб поніжитися на пляжі і насолоджуватися красивими пейзажами. В останні роки молодята хочуть відправитися в весільні подорожі саме в країну квітучих орхідей. Але щоб в медовий місяць можна було повністю віддатися відпочинку, насолоджуючись теплим морем і білосніжними піщаними пляжами, молодій сім'ї обов'язково потрібно отримати візу, заздалегідь вивчивши всю необхідну інформацію.

Основні види віз до Таїланду

Існує 3 основних види віз до Таїланду:

стандартна 15-денна;

туристична одноразова;

туристична багаторазова.

Стандартна віза

Отримують візу по прильоту в Таїланд прямо в аеропорту Бангкока. Для цього потрібно мати при собі:

закордонний паспорт, термін дії якого закінчується мінімум через 180 днів;

2 фотографії 4 × 6;

квитки з Таїланду, які підтверджують, що ви покинете країну протягом 15 днів;

заповнена міграційна картка;

візова анкета, заповнена від руки;

2000 бат (1500 гривень) - вартість оплати візи на 1 людину;

грошова сума в розмірі 10 тисяч бат на 1 людину (7600 гривень) - це потрібно для підтвердження, що вам вистачить коштів на весь період відпочинку.



медовий місяць у Таїланді

Туристична одноразова віза

Якщо ви бажаєте перебувати на курортах Таїланду більше 15 днів, то зобов'язані отримати спеціальний вид одноразових віз SingleEntryTourist. Оформляються дані документи в консульстві Таїланду в Україні. На підставі цієї візи ви можете одноразово відвідати країну квітучих орхідей на термін 1 або 2 місяці (залежить від рішень консула).

Для отримання такої візи потрібно підготувати наступний пакет паперів:

закордонний паспорт;

візова анкета;

фотокартка 3.5 × 4.5;

оплачені квитки (в обидві сторони);

виписка з банку, яка підтверджує наявність 20 000 бат (15 200 гривень) на депозитному рахунку на одного мандрівника (молодятам можна мати одну виписку на двох, при цьому їм потрібно підтвердити свій офіційний статус наявністю свідоцтва про шлюб);

довідка з офіційного місця роботи / навчання (для індивідуальних підприємців - ЄДРПОУ);

квитанція про сплату консульського збору в розмірі 1000 гривень.



медовий місяць у Таїланді

Багаторазова віза

Також в консульстві можна отримати візу MultipleEntryTourist, на підставі якої можна багато разів перетинати кордон Таїланду і знаходиться в країні до 2 місяців (при кожному в'їзді). Відмінності багаторазової візи від одноразової - наявність на депозитному рахунку від 150 000 гривень (а не 15 200), розмір консульського збору - 5000 гривень (а не 1000).

Джерело