Незатишна, холодна, порожня спальня - не те місце, яке має притягує. Що робити, якщо ваша спальня - саме така?

Якщо ваша спальня довга і вузька, велика ймовірність того, що в ногах ліжка виявиться багато вільного місця. Замість затишної кімнати в такому випадку ви отримаєте пустельну печеру. Використовуйте цей "мертвий" простір підлоги з розумом - і розмістіть в ногах ліжка практичний предмет: наприклад, лаву, скриню або диванчик. Затишне місце для посиденьок або зберігання речей, а також стильне доповнення до ліжка стане вдалим бонусом такої обстановки.

Якщо ви не хочете блокувати відмінний вид, розташування меблів може стати головоломкою. Розмістіть всі меблі навпроти вікна уздовж однієї стіни. Щоб цей простір не здавався голим і незатишним, зверніть увагу на ліжка з довгим ефектним узголів'ям з вбудованим зберіганням. Щоб зробити кімнату ще затишніше, додайте фактурний килим і покривало.

Якщо все здається занадто "стерильним" і холодним: таке часто трапляється, коли ви обмежуєте себе в обстановці спальні гарнітуром з ліжка і двох тумбочок (а також шафою). У таких меблів зазвичай жорсткі форми і гладкі поверхні, що робить кімнату незатишною. Якщо дозволяє простір, додайте в кімнату невелике крісло з округлими деталями і м'якою оббивкою. Якщо у вас зовсім немає місця, спробуйте використовувати пом'якшувальну силу декору і домашніх рослин.

Якщо ваша спальня дуже велика, невикористаний порожній простір буде тиснути не менше, ніж недолік площі. В даному випадку ви можете помістити ліжко прямо в центрі, наскільки б суперечливо це не звучало. За його узголів'ям (бажано, щоб воно було високим і не просвічувалося) ви отримаєте додаткову зону, де можна вбудувати шафу від стіни до стіни або використовувати цю площу для облаштування домашнього кабінету.

Якщо у вас є дивний порожній кут, використовуйте його для створення самого комфортного куточка для читання. Невелике крісло, міні-столик і торшер (або настільна лампа) - це все, що вам потрібно. В умовах дуже обмеженої площі торшер можна замінити за допомогою бра, а столик - полицею на стіні.

Якщо у вас багато великих вікон, але вони виглядають "голо" - поставте під ними довгу вузьку лаву з невеликими декоративними подушками. Лава може мати внутрішнє зберігання, що зробить її більш функціональною. Якщо її немає - ви можете використовувати плетені кошики або непрозорі контейнери для зберігання речей, наприклад, взуття.

Якщо у вас мало місця для зберігання, то вам може знадобиться додатковий предмет меблів, щоб заховати бардак, що позбавляє кімнату затишку. Які у вас можуть бути варіанти? Для вузької стіни підійде висока шафка, під вікно успішно вбудується комод, який може додатково служити туалетним столиком. Або ж по обидва боки від ліжка замість тумбочок можна розмістити два комода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Нові кухонні тенденції: як зробити свою кухню сучасною та зручною