У четвер, 13 вересня о 16.00 для мешканців багатоквартирних будинків та голів ОСББ відбудеться семінар «Як правильно та ефективно підготувати житло до опалювального сезону».

Захід організовано в рамках проекту «Залучення громади Рівного до впровадження реформ», що реалізується об’єднанням громадських організацій «Рада реформ Рівного».

Під час семінару експерт з енергоефективності ГО «Екоклуб» Дмитро Сакалюк розкаже, як ефективно підготувати будинок до опалювального сезону. Так, правління ОСББ несе зобов'язання щодо належного утримання, експлуатації та своєчасної підготовки житлових будинків до опалювального сезону. Особливу увагу приділяють опалювальній системі будівлі: стану труб, індивідуального теплопункту. Будинки, побудовані за часів СРСР, можуть економити до 70% тепла за допомогою енергоефективних заходів на рівні всієї будівлі.

Також спікери розкажуть про державну підтримку заходів з енергозбереження через механізм здешевлення кредитів. Зокрема, про переваги для покупців вікон за умови використання програм підтримки енергоефективності.

Окрім цього, під час семінару учасники почують поради про те, як якісно встановити пластикові вікна. Відомо, що встановлення пластикових вікон забезпечує надійну герметизацію і теплозахист. Проте допустивши помилку під час його встановлення, можна звести нанівець будь-які переваги віконної конструкції.

Семінар відбудеться за адресою: м. Рівне , вул. Соборна, 364в.