Любов - одне з найважливіших понять для фен-шуй, тому це стародавнє учення приділяє велике значення створенню в будинку атмосфери любові, романтичних і яскравих відносин.

Знамените східне вчення фен-шуй може допомогти в різних аспектах нашого життя. Наприклад, залучити романтику або налагодити відносини між подружжям. Згідно фен-шую, в будинку є свої особливі ділянки - зони любові. І для того щоб любов прийшла у ваше життя, слід обов'язково заздалегідь підготувати не тільки себе, але і своє житло.

Готуємо житло

Для того, щоб щось нове і світле увійшло у ваше життя, необхідно очистити своє житло. Для цього влаштуйте генеральне прибирання. Очистіть житловий простір не тільки від сміття, а й від усього, що вам вже не потрібно і чим ви не користуєтеся. У будинку не повинно бути залежаних речей. Всі кімнати, в тому числі і передпокій, повинні бути просторими і чистими. Наводите порядки з думкою про те, що ви очищаєте життя від негативу, старих почуттів і будь-якого вантажу. Налаштуйте себе на нову хвилю, повну позитивних емоцій і гарних вражень.

Позбавтеся від усього, що нагадує вам про невдалі відносини: милі дрібнички, знімки, подарунки, листи. Постарайтеся залишити все в минулому. З будинку рекомендується прибрати все, що «притягує» самотність і робить негативний вплив. Це зображення одиноких жінок або чоловіків і будь-яких інших непарних персонажів, картини з вируючою водою, сухоцвіти, в'юнкі рослини.

Щоб фен-шуй для залучення любові працював ефективно, необхідно правильно облаштувати житловий простір. У ньому має бути відображено Ваші наміри впустити підходящого партнера в своє життя. Слід зробити будинок таким, яким він повинен бути, щоб в ньому стало комфортно другій половинці. Наприклад, можна поставити у ванній запасну зубну щітку, на кухні розмістити пару кавових кухлів, обзавестися ще однією парою кімнатних тапочок.

Одну з найважливіших ролей в цій справі відіграє ліжко, воно говорить про вашу готовність до нової любові. В ідеалі ліжко повинне бути двоспальним з одним загальним матрацом. На ньому рекомендується розмістити дві подушки і одну велику ковдру. Біля ліжка з обох сторін потрібно поставити тумбочки. Розташовувати ліжко потрібно так, щоб до нього був вільний доступ з двох сторін.

Необхідно також звернути увагу і на фен-шуй самої спальні. У цій кімнаті повинен бути дотриманий баланс чоловічої та жіночої енергетики. Якщо в ній буде переважати жіноча енергія, то знайти чоловіка вам буде складно. Тому варто залишити для майбутнього партнера місця в шафі і тумбочці. Повісити порожні вішаки, біля ліжка покласти якийсь чоловічий предмет, наприклад, журнал або годинник. Влаштувати все так, ніби ваш чоловік просто вийшов і незабаром повинен повернутися.

Зі спальні слід прибрати дзеркала, кімнатні рослини, предмети, які асоціюються з водою, і все зайве, наприклад, телевізор або комп'ютер. Кімнату рекомендується оформити в теплих тонах - рожевих, теракотових або персикових. Добре, якщо в ній буде присутній червоний, а ось від синього і зеленого кольору в спальні краще відмовитися.

Сприятливим для самотньої дівчини буде розміщення в спальні зображення квітучих півоній. Ця рослина допоможе швидко знайти другу половинку і вдало вийти заміж. У спальні рекомендується розташовувати тільки зображення парних тварин і птахів.

Оформляємо зону, що відповідає за любов

Згідно фен-шуй, сектор любові розташований в південно-західній частині будинку або в дальньому правому куті від входу в кімнату. Тільки активувавши цю зону, ви можете залучити бажаного партнера в своє життя. Дане місце необхідно постійно тримати в чистоті, з нього рекомендується прибрати всі «водні символи» і помістити вогняні, наприклад, картини на яких зображений, вогонь або предмети червоного кольору.

Щоб активувати зону любові, фен-шуй рекомендує розташувати в ній дві червоні свічки і запалювати їх під час кожного молодого місяця. У цьому секторі можна повісити китайський ліхтарик, поставити два сердечка, фігурки двох будь-яких птахів або тварин. Одним з поширених символів кохання є качки-мандаринки. Вважається сприятливим розміщення в зоні любові фотографій із зображенням щасливих пар, з'єднаних воєдино кілець, картин з хризантемами, трояндами і півоніями. Хороший ефект надає талісман «музика вітру», особливо, якщо він складається з підвісних сердечок і рожевих металевих трубочок.

Сильні символи кохання цього древнього вчення - камені і кристали. Розташовувати їх потрібно в секторі любові лише після очищення в солоній або проточній воді.

Але найважливіше в залученні любові - позитивний настрій, віра в благополучний результат і відкрите серце. Не втрачайте надії і будьте готові змінити своє життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

7 нюансів в інтер'єрі, які позбавляють спальню затишку

Чи варто встановлювати теплу підлогу: переваги та недоліки