Близько 16 години учора, 12 вересня, група реагування Рокитнівського відділення поліції на вулиці Соборна районного центру зупинили 21-річну місцеву мешканку, яка підозріло керувала двоколісним транспортним засобом без шолома та номерного знака.

Під час спілкування із водійкою поліцейські виявили, що вона перебуває у стані сп’яніння, без посвідчення водія та будь-яких документів на незареєстрований транспорт.

У цей час на спецлінію «102» надійшло повідомлення 38-річного жителя села Томашгород, що невідома особа вранці з подвір’я викрала його мопед марки «Suzuki Lets».

Поліцейські встановили, що жінка знайома із потерпілим та, завітавши в гості, вирішила повернутися додому на чужому транспортному засобі.

Поліцейські склали на нетверезу водійку адміністративний протокол за статтею 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння) та винесли постанови за частинами 1 та 2 статті 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом). Крім того, слідчі розпочали досудове розслідування за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України. За скоєне жінці може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.