Настала пора, коли хочеться закутатися в теплий плед, пити ароматний чай та насолоджуватися хорошим фільмом або ж цікавою книгою. Тому, ми перелік книг, які варто почитати осінню.

Книга - найкращий друг і помічник, якщо ви хочете зібратися з думками, прийняти важливе рішення або просто розслабитися.

Люко Дашвар, «Ініціація»

Старенька Костомарова не пам'ятає, як опинилася на тому забутому Богом хуторі. «Чорні ріелтори» відібрали її квартиру, а жінку відправили подалі від Києва. Один з жителів села прихистив її, він навіть вийшов на нотаріуса Германа, який обдурив бабусю. А коли повернувся на хутір, то вже ні дому, ні Костомарової не було. Тим часом в Києві дівчина Меланія потрапляє у вир дивних подій. Все починається зі снів про мерців, далі - зустріч з нотаріусом Германом і його зникнення. І Блейк, в якого Меланія закохується шалено і який зраджує їй. З того часу дівчині сниться вже інший сон: розлючений натовп, стара жінка, Блейк, який просить про допомогу. Ось-ось шляхи всіх героїв перетнуться. І тоді кожен з них - хоче він того чи ні - пройде свою ініціацію. Ініціацію на право вважати себе людиною.

Сергій Оксенік, «Самка богомола»

У романі Сергія Оксеніка зображені сучасні реалії - все, крім однієї: Росії як держави більше не існує. Вона розпалася на багато різних країн, а біженці звідти, без яких не обходиться за часів політичної нестабільності, переходять український кордон і осідають в тимчасових бараках. В одному з таких живе Алевтина. Хто вона, яка її історія і навіщо вона робить так, а не інакше - запитує у себе і у колег молодий солдат Віктор Лелека. Шлях до відповідей - непростий, заплутаний, і пройти його до кінця випаде не кожному.

Чіо-Чіо-Сан, «Твій погляд»

П'яний суддя на пішохідному переході збиває на смерть молоду жінку і, звичайно, без особливих зусиль уникає покарання. Але чоловік збитої - не з тих, кого можна купити або залякати, він краще втратить все, але помститься. Психологічний трилер про те, що вартість людського життя вимірюється хабарами, а вбивці стоять в перших рядах на церковних службах. Чи справді поділ на добро і зло в цьому романі є таким однозначним? Відповідь на питання читач не знайде до самої розв'язки. А можливо, і після неї.

Тоні Роббінс, «Нотатки друга»

Разом з осінню в ваше життя прийшла депресія? Вас переслідують невдачі? Ця книга стане для вас практичним посібником! Вона допоможе вам зробити кілька простих кроків - і змінити ситуацію з точністю до навпаки. Знаменитий Тоні Роббінс готовий поділитися своїми ідеями з усіма, хто занепав духом і потребує підтримки. Його дружні поради допоможуть вам не просто впоратися з поточними проблемами, але і по-новому поглянути на зміст свого існування.

Еріх Марія Ремарк, «Тріумфальна арка»

Воістину осінній роман, дія якого відбувається у Франції в 1938-1939 роках. Равик, учасник Першої світової війни, німецький хірург, який не має громадянства, живе в Парижі і оперує пацієнтів замість менш кваліфікованих французьких хірургів. Він один з безлічі емігрантів без паспортів або будь-яких інших документів, які постійно перебувають під загрозою арешту і висилки з країни. На батьківщині Равик допоміг втекти двом невинним, переживши після цього катування в гестапо і загибель своєї дівчини в катівнях. Потім він перебрався до Франції, так як там емігрантам найлегше жити. Равик випадково знайомиться з італійською актрисою Жоан Маду і зав'язує з нею роман. Закохані то сваряться, то миряться, але розв'язка роману зачепить до глибини душі кожного читача.

Ніколас Спаркс «Щоденник пам'яті»

Напевно всі жінки дивилися американську мелодраму «Щоденник пам'яті» з Рейчел Макадамс і Райаном Гослінгом в головних ролях. Фільм був знятий за однойменним романом Ніколаса Спаркса, а натхненням для автора стала історія життя бабусі та дідуся його дружини, які були одружені понад 60 років, коли він познайомився з ними. У «Щоденнику пам'яті» він намагався зобразити довгу романтичну любов цієї пари. Якщо ви до цих пір не отримали цю абсолютно приголомшливу історію з перших вуст, книга просто обов'язкова до прочитання цієї осені!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як мотивувати себе ходити в спортзал: шукаємо свій стимул