Бажаєте зробити свою темну квартиру світлішою? Тоді, читайте нижче, що потрібно для цього зробити.

Існує безліч факторів, що впливають на темну або яскраву квартиру. Чи знаєте ви, що не тільки розташування квартири по відношенню до сторін світу, розмір і кількість вікон визначають її освітлення? Те, як сприймається квартира, також залежить від кольору підлоги, меблів і стін, віконного декору, оздоблювальних матеріалів, використовуваних в інтер'єрі.

Де в квартирі найтемніші місця

Освітлення квартири починається з дослідження найтемніших місць: вибирайте самі темні кути, в яких варто щось змінити. Подумайте, які з темних елементів можна бюджетно оновити, наприклад, перефарбувати.

Розміщення ламп в квартирі

Добре сплановане освітлення робить інтер'єр не тільки більш легким, але і більш просторим. Коли в квартирі мало сонячного світла, ви повинні правильно розмістити штучне освітлення. По-перше, найяскравіше - біле світло. Жовтий відтінок світла, дійсно, більш примхливий, але він недостатньо ясний.

На додаток до центрального освітлення встановіть приховані підсвічування. Це дуже важливо у ванній та коридорі. І, звичайно, комплексне освітлення корисне на кухні. Додаткові точки освітлення повинні бути в місцях для різних занять, як: читання, шиття, прийому їжі і т.д.

Ви мрієте про стелю, пофарбовану в темний колір? Проте, пам'ятайте в темному інтер'єрі це не найкраща ідея. Але якщо ви наполягаєте на цьому, подбайте про освітлення під стелею. Це можуть бути споти, вбудоване освітлення або світлодіодна стрічка (переважно з регульованою інтенсивністю світла). У спальні облаштуйте додаткове освітлення поруч з ліжком.

У вітальні в темному кутку можна поставити торшер. Хороші ефекти також забезпечуються місцевим освітленням окремих декоративних елементів - картин, фігурок та інших елементів декору.

Які меблі краще підійдуть для темної квартири?

Світлі меблі більш підходить для квартири, де не вистачає освітлення. Також, підійдуть полиці і невеликі столики. Звичайно, колір меблів повинен бути яскравим. Варто також розглянути меблі зі скла або прозорого пластика. Якщо, у вас темний диван, то можна добавити яскраві подушки.

Світла підлога висвітлює інтер'єр

В інтер'єрах, де не вистачає освітлення, підлога повинна мати яскравий колір. Якщо він близький до кольору стін, кордони між горизонтальною і вертикальною поверхнями стануть майже непомітними, і весь інтер'єр буде більш світлим і просторим.

Оптичні трюки

Дзеркала - ідеальна прикраса стін в темних інтер'єрах. Виберіть дзеркала з однорідною поверхнею, переважно великі. Це дзеркало варто повісити на стіну на протилежному боці вікна. Велике дзеркало, бажано яке відображає фігуру в повний зріст, також варто повісити в холі або передпокої - найтемніших кімнатах квартири.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ідеальна кухня для кожного Знака Зодіаку