Понад 40 тисяч мешканців громади міста атомників та навколишніх сіл отримуватимуть якісні та доступні адміністративні послуги.

Новий сучасний Центр надання адміністративних послуг відкрили в рамках реалізації Проекту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «ЦНАП як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади» .

У самому приміщенні зробили ремонт, розставили меблі та нову оргтехніку. Також облаштували фасад та пандус, провели благоустрій прилеглої території.

pic

«Загалом у ЦНАПі можна отримати близько 170 адміністративних послуг, з яких найбільш затребувані: реєстрація місця проживання, бізнесу та нерухомості, соціальні та земельні послуги, послуги місцевого значення тощо», - зазначає керівник департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівне нської ОДА Костянтин Мокляк.

Найближчим часом, за його словами, тут розпочнуть надавати послуги з оформлення і видачі паспорта громадянина України (у вигляді ІD - карти) та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

pic

В свою чергу керівник ЦНАПу Руслана Коцюбайло розповідає:

«У нас працюватимуть 13 спеціалістів, які пройшли тренінги з підвищення кваліфікації, розроблені експертами Проекту. Учасники тренінгів дізналися про роль органів місцевого самоврядування в обслуговуванні громади, належну організацію та порядок надання якісних адмінпослуг, а також про ділову етику та взаємодію з відвідувачами центрів надання адміністративних послуг».

Нагадаємо, в рамках Проекту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «ЦНАП як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади» в Рівне нській області модернізовано ЦНАПи міст Рівне , Дубно та Вараш. На сьогодні між всіма ЦНАПами області та суб’єктами надання адміністративних послуг впроваджується система електронного документообігу.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.