Понад 16 тисяч учнів та 10 тисяч батьків, педагогів, керівників шкіл Рівненщини долучилися до інформаційної кампанії #СтопБулінг, яка реалізовується в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Під час Тижня протидії булінгу, який тривав з 10 по 14 вересня на Рівне нщині , у більш як 300 навчальних закладах області відбулися правопросвітницькі уроки та позакласні (виховні) години.

Працівники Головного територіального управління юстиції у Рівне нській області у співпраці із Управлінням освіти і науки Рівне нської облдержадміністрації, освітянами проводили роз’яснювальну роботу серед батьків і дітей щодо протидії цькуванню серед підлітків.

– На жаль, сьогодні булінг є гострою проблемою, яку не можна замовчувати і потрібно негайно вирішувати. Але найкраще – це попередити виникнення ситуацій жорстокого поводження та приниження. Співпраця юристів, освітян, поліції, соціальних служб є вкрай важливою у цьому питанні. Про це ми, до речі, говорили й під час круглого столу, що відбувся минулого тижня у Рівне нській ОДА. Наша спільна мета – формування нульової толерантності до цієї проблеми. Під час першої хвилі інформаційної кампанії працівники юстиції проводили уроки на тему протидії булінгу. На них учні обговорювали, як можна вирішити проблему цькування одних дітей іншими на рівні школи, класу, держави. Також школярі отримали буклети «Зупинимо Булінг разом», з яких можна дізнатися, які види булінгу існують та як діяти в ситуації, якщо ви стали свідком або ж жертвою булінгу. В них також міститься інформація для батьків, чиї діти стали жертвами цькування або ж самі вчиняють насилля щодо інших дітей, - розповіла начальник Головного територіального управління юстиції у Рівне нській області Оксана Сальчук.

Про те, як зупинити цькування у школах педагоги розповідали учням шкіл, гімназій, ліцеїв під час позакласних виховних годин, а також батькам під час проведення батьківських зборів.



pic



pic



pic



pic

Повідомляє головне територіальне управління юстиції у Рівне нській області.