Майже 700 мешканців міста Вараш, з яких півтисячі - учнівська молодь, стали активними учасниками профорієнтаційного дійства.

Фахівці центру зайнятості провели виїзний інформаційний захід «У світі професій» для учнів шкіл, педагогів, батьків та безробітної молоді.

«Основною метою заходу було привернення уваги молоді доактуальних професій на ринку праці. Зокрема, поліцейського, пожежника-рятувальника, військовослужбовця та робітника у сфері надання перукарських послуг», - розповідає директор Вараського центру зайнятості Людмила Самохіна.

На інтерактивних майданчиках спілкування учасникам заходу розповіли про різні напрямки діяльності, демонстрували зразки озброєння, форми спеціалізованого одягу та військову техніку. Також для відвідувачів працювали яскраві експозиції у сфері перукарської майстерності та візажу. Фахівці проводили майстер-класи та демонстрували справжні дива перукарського мистецтва.

Одночасно працювали консультаційні пункти служби зайнятості, тому усі охочі мали можливість пройти тестування та дізнатись, яка професія їм підходить найбільше. Також надавалися консультації з правових питань та щодо ринку праці.

Про це інформує прес-служба Рівне нської ОДА.