Як облаштувати вузьку кухню? Все залежить від розумного розташування обладнання, пріоритетів (бажання готувати, спілкуватися, влаштувати місця зберігання і т.д) і ще декількох хитрощів.

Оптимізація простору вузької кухні - одна з основних задач облаштування. Вузька кухня з максимальною шириною 2,5 метра вимагає хорошої дози уяви і трюків для створення враження простору.

Від підлоги до стелі

На вузькій кухні меблі варто встановлювати від підлоги до стелі. І це найважливіша умова облаштування вузького простору. Якщо не важливий практичний аспект, необхідно створити відчуття благополуччя в кімнаті.

Що головне на кухні?

Доступний простір вимагає вільної циркуляції і розумного компонування кухні, але ми спочатку задаємо питання про власні бажання. Наприклад, що важливіше: створити робочу зону, насолоджуючись можливістю готувати або влаштувати безліч місць для зберігання, тобто кухню- сховище. Перед проектуванням вузької кухні корисно запитати, хто найчастіше присутній в цій кімнаті і як правильно облаштувати його вільне і зручне перебування на кухні. Це ключові критерії для задуму і малювання плану майбутнього кухонного простору.

Проект з правильним розташуванням меблів

Спочатку задаємося технічними елементами, думаючи про робочу зону з раковиною, духовкою і додатковими поверхнями для роботи. Перш ніж стати красивою, кухня повинна бути зручною. Якщо в плані кухня являє собою дві паралельні лінії (П-подібна або Н-образна), необхідно забезпечити легке відкриття меблів і побутових приладів на відстані не менше 120 см між двома паралельними рядами (і 90 см, якщо кухня розміщена в одну лінію).



pic

Гра з висотою

Залежно від доступного простору меблі піднімаються під стелю, щоб не втратити жодного квадратного сантиметра. Щоб оптимізувати простір для зберігання, один з трюків полягає в тому, щоб розташувати полиці і закриті шафки по висоті. Хоча кімната здається менш повітряною, але ідея полягає перш за все в тому, щоб зробити простір вигідним.

Вільна робоча зона

У вузьких кухнях з обмеженим простором стільниця «настільки вільна, наскільки можливо». Що це означає на практиці? Наприклад, мікрохвильова піч вбудована в шафу з холодильником, полиці шириною 20 см для пляшок і посуду можна повісити поряд з духовкою. Все робиться для того, щоб звільнити робочу зону і створити велику поверхню для приготування їжі. Робоча поверхня повинна бути прозорою, щоб максимально збільшити простір на вузькій кухні.

Яскраве освітлення і палітра

У вузькій кухні світильники повинні бути розміщені під меблями для робочої поверхні і стелею, щоб досить освітити всю кімнату. З кількома джерелами світла, адаптованими до областей діяльності, кухня добре освітлена. Щоб додати більше світла, варто вибрати меблі з вітринами, щоб забезпечити більшу прозорість. Також підсвічування під меблями забезпечує оптимальне освітлення.

Щоб візуально «розсунути» стіни, слід знайти оптимальний колір для найменшої стіни. Щоб створити перспективу простору, стіну слід прикрасити геометричними шпалерами або пофарбувати в світлий тон. Не варто підкреслювати контури кімнати, і якщо кухня не надто низька по висоті, можна зробити стелю темніше стін. А ось колір меблів відповідно до бажань кожного. Жовта гірчиця, синя або біла - це справа смаку!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Максимум стилю: як використовувати чорний колір в інтер'єрі