Будинок культури у Жобрині Рівненського району довгі роки не функціонував. Збудоване у 90-х роках приміщення на сьогодні занедбане та в аварійному стані. Тому будівлю вирішили реанімувати та переобладнати під навчальний заклад.

Побудова другої школи для села є вкрай необхідною. Адже існуючої однієї замало – діти навчаються у дві зміни, а деяким незручно добиратися.

Реалізують проект за кошти ДФРР разом зі співфінансуванням місцевого бюджету. Зараз на реконструкцію виділено 2 мільйони 700 тисяч гривень. Наша ціль – повністю змінити приміщення та зробити з нього нову сучасну школу. Тут повинен працювати такий навчальний заклад, як у Корнині, Шпанові, Піскові та Горбакові.

Спочатку тут демонтують існуючі перегородки, після чого укріплять стіни. Конструкцію самої будівлі хочуть підсилити, тим самим вивести її з аварійного стану. Окрім цього, в будівлі встановлять двері, енергозберігаючі вікна та проведуть водопостачання. Після чого розпочнуть працювати над побудовою навчальних класів та благоустроєм території.

Про це інформують у прес-службі Рівне нської ОДА.