Він каже 70 відсотків російських дітлахів, які починають навчатися нотній грамоті — не закінчують музичне навчання. В Україні цей показник чи не втричі менший. Тому педагог із задоволенням вже другий день у Рівному дає спеціальні уроки та лекції із власною методикою навчання гри на скрипці, які за, словами маестро, обов'язково привернуть увагу до дітей до музики.

Російський скрипаль Степан Мільтонян – винахідник нової методики навчання гри на скрипці. За його словами дитину не потрібно примушувати грати, а дозволяти імпровізувати і створювати власні музичні твори. Також відомий на весь свій музикант вважає у музичній педагогіці на перше місце потрібно ставити особистість дитини, адже тільки так можна зацікавити її нотами. Російський педагог нотної грамоти у Рівному спілкуватиметься не лише з вчителями музичної школи, а й з батьками учнів. У закладі кажуть, подібні зустрічі дуже важливі, адже нині потрібно вводити щось нове у виховання дітей.

Степан Мільтонян вперше проводить такий семінар в Україні. В Рівне нській музичній школі планують продовжити подібну співпрацю і надалі. Відтак, хочуть запрошувати до себе музикантів та композиторів і з інших країн.