Обіцяні пакунки для немовлят у пологових досі так і не побачили.

Видавати придане для малечі породіллям мали уже з 1 вересня. У Міністерстві соцполітики заспокоюють – подарунки отримають усі. Для цього батьки мають написати відповідну заяву у місцевих органах соцзахисту. І їх доправлять за місцем проживання.

Окрім виплати за народження дитини, яка нині становить понад 40 тисяч гривень, уряд підхопив іноземну ініціативу: запропонував видавати породіллям так званий пакунок малюка. "Бейбі-бокси" мали б стати у пригоді батькам одразу після народження маляти. Спочатку обіцяли розпочати видачу подарунків від держави з першого вересня, однак наприкінці літа до постанови внесли зміни. Видаватимуть пакунок не пізніше ніж через 30 днів після його народження.

У пологових будинках Рівного їх ще навіть в очі не бачили. Лише напередодні розіслали бланки заяв на видачу.

У департаменті соцзахисту населення Рівне нської облдержадміністрації обіцяли, що пакунки рівненські матусі отримають після 10 вересня.

"Є технічні затримки, але це не з нашого боку. Ми, те що стосувалося нас - виконали, підписали угоду і чекали на те аби здійснити проплату та отримати ці пакуночки. Але, є певні нюанси. Зараз, товари які входять до пакунку малюка проходять сертифікацію", - говорить Тетяна Кульчицька, завідуюча сектором у справах сімейної політики департаменту соцзахисту населення Рівне нської облдержадміністрації.

Натомість, як прокоментувала головний спеціаліст Департаменту соцзахисту населення Рівне нської ОДА Наталія Тропець для rivne media, пакунки малюка надійдуть на Рівне нщину вже з понеділка, 24 вересня. Їх буде 357. Далі вони будуть розділені по районах за кількістю написаних заяв.

Тим часом, до 8 областей вже доставили "пакунки малюка". 20 вересня бебі бокси отримала Волинська область.

В прямому ефірі програми "Без цензури" Тетяна Кульчицька розповіла, як розраховують кількість пакунків на область.