Рівненські вогнеборці провели тактико-спеціальні навчання в супермаркеті обласного центру.

27 вересня співробітники 3-го Державного пожежно-рятувального загону та оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Рівне нській області провели тактико-спеціальні навчання на базі супермаркету «Сільпо» розташованому на вулиці Київській у місті Рівне .

Метою навчань було відпрацювання питань щодо проведення евакуації відвідувачів персоналом закладу, підвищення оперативно-тактичних навичок рятувальників, а також ліквідація складних пожеж на об'єктах з масовим перебуванням людей. Функціональне призначення даного об’єкту полягає у здійсненні роздрібної торгівлі продовольчою та непродовольчою групами товарів. Його пожежну небезпеку становить значна кількість горючих матеріалів: канцелярське приладдя, побутова техніка, алкогольні напої, значна кількість паперу і синтетичних матеріалів у торговому залі.

За тактичним задумом навчань, внаслідок короткого замкнення електропроводки на даху супермаркета сталася пожежа. Адміністрація та персонал об’єкту повідомили про пожежу за телефоном «101», а також провели евакуацію людей з приміщень. Негайно до місця події були спрямовані сили та засоби за підвищеним номером виклику. На момент прибуття першого пожежно-рятувального відділення площа пожежі склала 100 кв. м, в середині будівлі та на даху залишилося 2 працівника, які не змогли самостійно залишити небезпечну зону через сильне задимлення. Черговими караулами, в першу чергу, було організовано пошук людей, які залишились відрізаними від шляхів евакуації, після чого приступили до гасіння умовної пожежі. Розгорнуто роботу оперативного штабу пожежогасіння. Невдовзі пожежу було ліквідовано.

По закінченню навчань рятувальники підбили підсумки та провели детальний аналіз роботи з ліквідації умовної пожежі. Також з черговим персоналом торгівельного закладу, бригадою швидкої медичної допомоги було проведено навчання з домедичної підготовки, а рятувальниками практично продемонстровано, як правильно користуватися вогнегасниками на тренажері «EGERIA».

Від Головного управління було задіяно 30 чоловік особового складу та 5 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

pic



pic

pic



pic

pic



pic



pic

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нській області.