Замість того щоб чекати щасливого збігу обставин, починайте діяти.

Дивлячись на деяких успішних людей, ви можете подумати, що їм просто пощастило. І хоча удача дійсно іноді втручається в наше життя, вона ніколи не приходить просто так. Для залучення удачі потрібно ретельно попрацювати і навчитися глибокому самоаналізу. А почати можна з цих кроків.

1. Переосмисліть поняття удачі

Багато хто вважає удачу чимось непідконтрольним, абсолютно випадковим. Але щасливий збіг обставин можна «підлаштувати». Чим більше з вашого боку буде дій, спрямованих на досягнення бажаного результату, тим вище ймовірність того, що вам посміхнеться удача. Здавалося б, проста істина, але багато хто чекає заповітного шансу від долі, хоча, просто змінивши у своїй голові визначення поняття «удача», ви з більшою ймовірністю привернете її на свою сторону.

2. Не забувайте про подяки

Ми часто не цінуємо те, що роблять для нас інші, вважаючи це само собою зрозумілим. Якщо ви привчите себе помічати такі речі і висловлювати за них подяку, ви зміните своє життя.

3. Ризикуйте

Ви ніколи нічого не доб'єтеся, якщо не спробуєте. Подивіться на відомих спортсменів і подумайте: хіба вони виявилися там, де зараз, завдяки самій удачі? Звичайно, ні. Всі вони спочатку ризикнули, взявши в руки тенісну ракетку або записавшись на заняття з боксу. І цей ризик окупився сторицею.

Не бійтеся зробити щось в перший раз, зайнятися чимось новим. Ризикніть, і перед вами відкриються нові можливості.

4. Дайте волю божевільним ідеям

Будьте готові експериментувати і втілювати божевільні ідеї, навіть якщо вони здаються неможливими. Не відкидайте їх відразу ж! Спробуйте сказати їм так, перш ніж почати перераховувати причини, чому вони не реалістичні.

5. Розвивайте в собі завзятість і наполегливість

Хоча багато що вирішує наполеглива робота і придбання навичок, необхідних для реалізації вашої мрії, основним компонентом удачі є наполегливість. Згадайте, як часто вам не вдавалося щось з першого разу і ви кидали своє починання? Беручи урок з минулих помилок і невдач, ви будете рухатися вперед набагато швидше. А удача буде слідувати за вами слідом.

6. Шукайте причинно-наслідковий зв'язок

Кожна дія тягне за собою наслідки, незалежно від того, наскільки незначними вони можуть здатися. Це стосується і таких глобальних речей, як робота або сімейні стосунки, і дрібніших, наприклад, з ким ви проводите час.

Якщо ви просто живете на автопілоті, спілкуєтеся з людьми, які вас не надихають, і займаєтеся роботою, на якій ви не розвиваєтеся, забудьте про удачу. Завжди думайте про причини і наслідки того, що відбувається з вами, і тоді ви зможете перекроїти своє життя.

Багато несвідомо обмежують самі себе, сидячи в коробці, яка їм тисне. А читаючи історії про людей, які живуть в цікавих місцях і займаються улюбленою справою, запитують: «Як їм це вдалося?» А відповідь очевидна: вони просто це зробили.

Так що і ви спробуйте. І нехай буде з вами удача!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 прикмет, які допоможуть привернути гроші