Прокурори Рівненської місцевої прокуратури продовжують здійснювати процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом шахрайського заволодіння грошовими коштами громадян 38-річною власницею однієї з туристичних фірм міста Рівне.

За погодженням із прокуратурою 29.09.2018 слідчими Рівне нського відділу поліції повідомлено жінці про нову підозру за ч.1 ст.190, ч.2 ст.190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману, що завдало значної шкоди потерпілим).

В ході досудового розслідування встановлено, що підозрювана, маючи умисел на незаконне заволодіння чужим майном з корисливих мотивів, облаштувала приміщення офісу щодо надання комплексу туристичних послуг, брала з клієнтів гроші за організацію турів та поїздок за кордон, однак послуги не надавала.

Потерпілими визнано понад 30 жителів Рівне нської, Київської, Волинської областей. В ході досудового розслідування встановлено 30 епізодів злочинної діяльності, загальна сума завданої шкоди внаслідок вчинення злочину становить 1,2 млн. гривень.

Рівне нським міським судом за клопотанням прокурора 21.09.2018 продовжено покладені на підозрювану обов’язки прибувати за першою вимогою до суду, прокурора, слідчого; не відлучатися із населеного пункту, в якому вона зареєстрована, проживає, чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду.

На банківські рахунки приватного підприємця накладено арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та перебуває на контролі Рівне нської місцевої прокуратури.

Довідково: згідно із Законом за вказані злочини передбачено відповідальність у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від 1 до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Про це повідомляє прокуратура Рівне нської області.