Немає нічого гіршого, ніж шум за стіною сусідньої квартири. Ви не можете заснути, важко зосереджуєтесь на своїх справах і просто не комфортно, коли за стіною гул. Що робити?

1. Блокувати шум між кімнатами

Звук, що переміщається по кімнаті, відскакує від твердих поверхонь і поглинається м'якими матеріалами, такими, як бавовна, повсть, плитки з композитного деревного волокна або піна, що прикріплюються безпосередньо на стіни, стелі, меблі, перегородки в приміщеннях і до дверей. Також допоможе додавання більшої кількості предметів м'яких меблів, які поглинуть звук.

Облицювання стіни дерев'яними волокнами, змішаними з цементом і водою. Матеріал має шумопоглинаючі властивості, які можуть поліпшити акустику приміщення.

2. Блокування зовнішнього шуму з вулиці

Шум легко проникає в квартиру з вулиці, якщо вікна мають одинарне скло. Оптимальним варіантом стануть вікна з тришаровим склом. Якщо це неможливо, повісьте важкі або дуже щільні штори з багатьма шарами тканини і густим драпіруванням. Обов'язково перевірте ущільнення навколо кожного вікна дверного полотна на наявність зазорів.

Також допоможуть заглушити шум килими і подушки. Всі ці матеріали не тільки зменшують звуки, не дозволяючи їм поширюватися по дому, але і прикрашають кімнату.

3. Акустичні екрани

Ще один перевірений спосіб ефективного відключення звуку - екрани з акустичного поролону. Цей метод дуже ефективний і досить дешевий, але його серйозним недоліком є необхідність установки екранів в стіні, а не на ній. Практично, це означає невеликий ремонт.

Замість поролону може бути мінеральна вата. У цьому випадку варто вдатися до допомоги будівельників.

4. Шум, що проходить крізь стелі і стіни

Зменшити шум кімнати через стінку можна за допомогою книжкових полиць або масивних меблів, поставлених до стіни, і додайте лист пінополістиролу за полицями для більшого блокування звуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як зберегти тепло в будинку?

Як зробити кімнату світлішою?