Як перехитрити свій мозок, якщо вам потрібно виступити перед публікою або попросити про підвищення, але ви боїтеся.

1. Зосередьтеся на процесі і постарайтеся отримати задоволення

Коли ви зациклюєтеся на результатах, зробити перший крок дуже страшно, особливо якщо сам вчинок здається ризикованим. Краще повністю пориньте в процес і спробуйте отримати від нього задоволення. Наприклад, пробігти марафон страшно. Але ось необхідність протягом трьох місяців бігати по 3-4 рази на тиждень лякає вже не так сильно.

Такий підхід стане в нагоді і в професійній сфері. Ми забуваємо насолоджуватися процесом досягнення цілей. Адже йти до своєї мети набагато легше, коли ви насолоджуєтеся своєю роботою.

2. Потренуйтеся в ситуації з меншим ризиком

Наприклад, багатьом складно говорити на публіці. Якщо вам незабаром потрібно виступити з презентацією або доповіддю, попрактикуйтесь заздалегідь. Більше висловлюйтеся на нарадах або змусьте себе піти на захід, де ви нікого не знаєте. У таких ситуаціях простіше відточити навички виступу, адже в них майже немає ризику. Потім ви почнете думати, що виступати перед незнайомими людьми не так страшно, адже ви робили це багато вже багато разів.

3. Не залишайте собі іншого виходу

Якщо хочете розширити мережу професійних контактів, знайдіть цікавий захід і підтвердіть участь. Якщо хочете поліпшити фізичну форму, запишіться на марафон, який відбудеться через три місяці. Якщо потрібно обговорити складне питання, заплануйте зустріч, щоб її не можна було перенести.

Коли справа, яка вас лякає перетворюється в обов'язок, виконати його набагато простіше. А якщо часто тренуватися, ви помітите, що це не так страшно, як здавалося раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 навичок, які будуть цінуватися на ринку праці в майбутньому