Найбільш часто ванну кімнату облицьовують таким матеріалом, як плитка. З метою збереження його початкового блиску та вигляду, важливо знати, як правильно доглядати за плиткою. Крім цього варто потурбуватися не тільки про блиск, але і про те, щоб поверхня кахлю не мала дрібних механічних пошкоджень. Для цього розглянемо найбільш правильні способи догляду за плиткою у ванній кімнаті.

У плитки є ряд переваг, якими вона завоювала багатьох споживачів:

- тривалий термін служби;

- простота в догляді;

- високий рівень міцності;

- різноманітний дизайн і колірні рішення.

Щоб ці якості залишилися надовго, потрібно правильно доглядати за плиткою. В іншому випадку на плитці з'являється білий наліт, який приховує весь первісний блиск, а в сполучних швах може з'явитися досить небезпечне явище - чорна цвіль. Уникнути таких неприємностей допоможе регулярний і правильний догляд за покриттям.

Якщо стан плитки дійшов до того, що утворився білий наліт або з'явилася корозія, можна скористатися засобом для чищення на основі хлору. У тому випадку, коли є бажання привести до ладу плитку, але немає спеціального засобу, а похід в магазин не планувався, можна скористатися препаратом для очищення скла. У складі таких засобів є нашатир, який здатний повернути плитці її втрачений блиск.

Як почистити плитку домашніми засобами?

Почистити плитку можна за допомогою оцту, при цьому процедуру краще виконувати за допомогою розпилювача.

Техніка миття:

Необхідно в пляшку з пульверизатором налити звичайний столовий оцет. Розпорошити оцет по поверхні плитки і почистити щіткою. Щітка повинна бути природного кольору і м'яка. Для більш глибокого проникнення оцту і розщеплення нальоту, рекомендується залишити змочену поверхню на деякий час. Після цього плитку необхідно вимити чистою і теплою водою, а також витерти сухою ганчіркою. Також необхідно пам'ятати про захист відкритих ділянок шкіри під час роботи з їдкими розчинами.

Чи варто встановлювати теплу підлогу: переваги та недоліки

Основною перевагою такого методу очищення плитки є його згубну дія на цвіль. Не підходить такий метод тим, хто чутливий до сильних запахів.

Повернути блискучий вигляд плитки допоможе розчин на основі нашатирного спирту.

Техніка миття:

На одну столову ложку нашатирю необхідно взяти два літри води і все це змішати. Для зручного нанесення підійде розпилювач. Розчин наливається в пляшку і розпорошується по поверхні кахлю. Кращий ефект досягається через 5 хвилин після нанесення. Потім стіни протираються м'якою ганчіркою. Плитка, яка покладена на підлогу, очищається за допомогою віника або пилососа, з подальшим миттям мильним розчином.