Жовтень в праву можна назвати гарбузовим місяцем. В цей час всі шукають або смачні рецепти з гарбуза, або цікавляться, як красиво вирізати гарбуз на Хелловін.

Чим корисний гарбуз?

pic

1. У м'якоті гарбуза містяться вітаміни Е, А, С, D, F, PP, T, вітаміни групи В, такі мікроелементи і макроелементи, як калій, магній, кальцій, залізо, білок, клітковина. 2. Гарбуз сприяє одужанню при атеросклерозі, діабеті, запорах, жовчнокам'яній хворобі, туберкульозі. 3. Гарбуз має сечогінний ефект, тому його рекомендують їсти при проблемах з нирками, серцем, під час вагітності - щоб позбутися від набряків. 4. Гарбуз - це незамінний продукт в раціоні людей, які страждають від зайвої ваги. справа в тому, що гарбуз сприяє прискоренню метаболізму, виводить холестерин і надає пружності та еластичності шкіри. Чим корисні гарбузове насіння?

pic

Насіння гарбуза містять рослинні олії і білки. Гарбузове насіння корисне при очищенні організму від глистів, при лікуванні шкіри від вугрової висипки, захворювань печінки, проблеми з волоссям - підвищеної жирності і лупи. Кому не можна їсти гарбуз? Незважаючи на те, що гарбуз - дуже корисний осінній овоч, існують і протипоказання для її вживання. Людям, які страждають від гастриту або виразки шлунка, у яких спостерігаються проблеми з кислотністю, зокрема, низька кислотність, краще обмежити кількість гарбуза в своєму раціоні або взагалі відмовитися від продукту. Не варто їсти людям з підвищеним рівнем цукру в крові.