Все частіше для зведення будинку обираються природні будівельні матеріали. Популярним матеріалом з дерева зараз є брус. Його слід розглядати як сучасний матеріал з високими якісними характеристиками.

Найрізноманітніші породи дерева застосовуються при виготовленні бруса.

Використовують саме брус, оскільки зведення будинків з нього має чимало переваг. Мінімальні витрати часу на зведення будинку - це головна перевага будівель з бруса. Це забезпечується за рахунок того, що сам матеріал має невелику вагу. Крім того, при його виробництві в ньому створюються спеціальні технологічні з'єднання.

Саме завдяки їм і з'являється можливість для закріплення елементів будинку з бруса. Все це і дозволяє за один місяць зводити готовий будинок. Але такі терміни є реальними лише в тому випадку, якщо будівництво будинків і котеджів проводиться професіоналами. Це актуально в тих випадках, коли людина хоче якомога швидше стати володарем свого власного будинку.

Будинки з бруса мають і ще один важливий плюс. По завершенні будівництва не потрібно витрачати додаткові кошти і час на проведення оздоблювальних робіт як всередині будинку, так і зовні. До того ж немає необхідності в проведенні робіт з гідроізоляції, оскільки спочатку щілини між брусами відсутні. Роботи в кутових з'єднаннях для підвищення герметичності також проводити не доведеться. При цьому в самому будинку в процесі експлуатації буде забезпечена комфортна атмосфера.

Чи варто встановлювати теплу підлогу: переваги та недоліки

Сильної усадки брусового будинку вдається уникнути завдяки використанню технології шип-паз. Розтріскування матеріалу виключається завдяки тому, що брус виготовляється із застосуванням сучасних технологій. Плюс до цього матеріал обробляється спеціальними засобами. На якісному брусі такі явища, як грибок і пліснява ви ніколи не побачите. Однак це не єдині переваги дерев'яних будинків з цього матеріалу.

Серед найбільш значущих варто виділити міцність будівель і їх високу стійкість до сейсмічних коливань. Також варто відзначити високу ступінь стійкості до процесів корозії. Одною з важливих переваг брусових будинків є те, що ці будівлі є екологічно безпечними. Вони мають низький рівень теплопровідності і відрізняються високим ступенем вогнестійкості.

Невеликі грошові витрати на зведення брусових будівель слід розглядати в якості ще однієї переваги таких будинків. Порівняно недорого вартує дерев'яний брус. Тому, якщо ви вирішили побудувати собі заміський будиночок, то даний матеріал - хороше рішення.