Поганий настрій отруює не тільки ваше життя, а й життя оточуючих людей, тому запідозривши недобре, відразу ж припиніть ланцюгову реакцію. Скористайтеся простими способами, які допоможуть підняти настрій і отримати заряд позитиву буквально за 5 хвилин.

На вулиці така чудова погода, зовсім не час для поганого настрою, тому шукайте спосіб скоріше його покращити.

Прогулянка. За вікном чудова золота осінь і останні теплі дні, які просто не залишать жодного шансу поганому настрою. Вплив свіжого повітря і фізичної активності (а прогулянки це теж фізичне навантаження) дуже позитивно впливають на настрій людини, вчені навіть порівнюють дію прогулянок з дією антидепресантів. Але замість того, щоб ковтати таблетки, прогуляйтеся в найближчому парку, це допоможе вам позбавитися від поганого настрою за лічені хвилини.

Точковий масаж. На тілі людини є певні точки, які відповідають за емоційний стан і настрій. Натискаючи на певні точки, можна позбутися від смутку, злості, тривоги і дратівливості. Такий точковий масаж не займає багато часу, його можна зробити на роботі або в громадському транспорті, всього кілька хвилин і ваш емоційний стан помітно покращиться.

Їжа. Стрес і голод є одними з найпоширеніших причин поганого настрою, але це легко виправити. Єдине, що в стані стресу людині властиво вживати нездорову і шкідливу їжу, а потрібно робити навпаки. Настрій допоможуть підняти продукти, багаті рослинним білком, а також фрукти. Наприклад, стакан мигдального молока поліпшить ваш настрій за лічені хвилини, за таким же принципом працює і магній. Але краще віддати перевагу банану, ніж шоколаду, шоколад, на жаль, не допоможе впоратися з поганим настроєм, а тільки його посилить. Взагалі, люди, які правильно харчуються і дотримуються здорового способу життя рідше страждають від депресії і перепадів настрою.

Осіння випічка: шоколадний пиріг з гарбузом, яблуками та родзинками

Ароматерапія. Запах лаванди або апельсина здатний знизити рівень тривожності і підняти ваш настрій буквально за 5 хвилин. Австрійські вчені провели цікавий експеримент, вони розмістили аромолампи з запахами лаванди і апельсину в залах очікування в стоматологічних клініках. Це дивно, але рівень тривожності пацієнтів, які очікують прийому знизився, а настрій покращився. Пробуйте і експериментуйте з запахами, можливо ваш антистрес-аромат інший.

Мотивація. Піддаючись смутку і поганому настрою, ви автоматично здаєтеся і дозволяєте негативному стану заволодіти вами грунтовно. Пам'ятайте, які б не були причини вашого поганого настрою, практично всі їх можна вирішити і чим швидше ви знайдете варіанти їх вирішення, тим швидше будете знову посміхатися. Любіть себе, мотивируйте, щоранку промовляйте фрази, які допоможуть вам справитися з труднощами і відчути силу: "У мене все вийде, я вже раніше справлявся з такими завданнями", "Сьогодні буде відмінний день і ніякі труднощі його не зіпсують:" Я розумний , сильний і все зможу ".