Прості поради допоможуть вам бути ідеальною господинею і знайти вихід з найскладніших, здавалося б, ситуацій.

Кожен день у жінки мільйон справ: одяг повинен бути випраний, будинок блищати від чистоти, а з кухні смачно пахнути свіжоприготовленими стравами. Як полегшити життя кожній господині?

- Щоб гудзики міцно трималися і не відлітали в найбільш невідповідний момент, протріть воском нитку, якою пришиваєте гудзики. Віск зробить нитку міцнішою.

- Щоб підняти і випрямити ворс на оксамитовій тканині, потримайте виріб над парою, потім дайте тканині висохнути і почистіть жорсткою щіткою проти ворсу.

- Щоб в ящику для овочів в холодильнику не збиралася волога, покладіть в ящик суху поролонову губку.

- Позбутися неприємного запаху тютюну допоможе кухонна губка або ганчірка, змочена в розчині оцту. Покладіть її на підвіконні, вона легко вбере в себе тютюновий аромат.

- Щоб в'язальні гачки і голки швейної машини краще ковзали, змастіть їх рослинною олією і присипте тальком.

Як вибрати ідеальний матрац: два простих способи

- Підтримати правильну атмосферу в домі зможуть кімнатні рослини, вони сприяють тому, щоб повітря в приміщенні було свіжим і чистим.

- Якщо золоті і срібні покриття на декоративних обробках сумок і ґудзиках одягу втратили колишній вигляд і облізли, відреставруйте їх, покривши акриловою фарбою.

- Щоб хліб швидко не черствів, покладіть в хлібницю сиру очищену картоплину.

- Печиво не засохне, якщо закрити його на 2-3 години в банку з нарізаним яблуком.

- Твердий сир довгий час не буде висихати, якщо поруч з ним покласти в холодильник шматочок цукру-рафінаду.

- Будь-яку випічку легко відокремити від дека за допомогою зубної нитки. Туго натягніть її і акуратно проведіть ниткою між випічкою (пирогом, печивом, кексом) і металевим листом. Випічка легко відстане від поверхні.