Яблука мають невисоку калорійністю. У 100 г свіжого яблука міститься всього лише 47 ккал. Продукт практично позбавлений жирів, проте має в своєму складі вуглеводи, що дозволяє людині, вживши яблуко, тривалий час зберігати відчуття ситості. Дуже добре підходить бажаючим схуднути і тим, хто сидить на дієті. 100 г печених яблук містять майже 66 кКал і також не принесуть шкоди фігурі. Але в 100 г сушених яблук 253 кКал, так що захоплюватися ними не варто, якщо ви хочете зберегти свою вагу.

Користь яблук. Які вітаміни містяться в яблуці

Багато хто чув, що яблуко дуже часто називають плодом здоров'я - це дійсно так, вони містять велику кількість вітамінів таких як С, В1, В2, Р, Е, в тому числі марганець і калій. Яблука використовують не тільки для профілактики простудних захворювань, але і для лікування важких недуг як злоякісні утворення. Достатня кількість калію допомагають стабілізувати кров'яний тиск, ну а кальцій необхідний для зміцнення зубної емалі і кісткової тканини. Не варто забувати, що яблука майже гіпоалергенні і їх можна вживати майже всім.Воно також містить пектин, який допоможе поліпшити колір обличчя і буде сприяти продовженню молодості і свіжості шкіри.

pic

Небезпека яблук

Сьогодні дуже поширені яблучні дієти, завдяки яким ефективно спалюється зайвий жир. І тому людям не варто забувати, що перебуваючи на такій дієті через грубу клітковину, яка знаходиться в яблуках, може викликати загострення колітів та спровокувати порушення роботи шлунково-кишкового тракту. Особливо шкода яблук велика для тих, у кого гастрит або виразка дванадцятипалої кишки. Через вміст в яблуках таких вітамінів як каротин, залізо, марганець, калій і кальцій їх рекомендують при кишкових інфекціях. При загостренні гастриту в перший тиждень слід їсти запечені в духовці яблука.



pic