Села Рівненщини взялися підіймати європейці. Восьми районам області допоможуть налагодити мережу фапів, вирішити комунальні проблеми та зменшити рівень бідності. На це вони згодні дати грошей. Щоправда це не інвестиції в українське село, зауважують європейці. Вони готові профінансувати лише половину. Іншу частину грошей місцеві громади повинні віднайти самі.

Змусити сільські громади розвиватися — саме це головна мета проекту, який запроваджують європейці на Рівне нщині . Сорокам селам вони допоможуть відремонтувати ФАПи, придбати шкільні автобуси, подбати про навколишнє середовище. На втілення проекту в Україні європейці планують витратити понад 13 мільйонів євро. Левову частку отримають саме села. Проте європейські гроші там побачать лише за умови, що місцеві бюджети фінансуватимуть вирішеня проблем на рівні із єврокомісією.

Організатори проекту наголошують, на вирішення проблем Рівне нщина отимує гроші не вперше.

Попереду у сіл Рівне нщини конкурс - на те у кого проблем найбільше. Переможуть найпроблемніші, проте і найактивніші громади. В подарунок - шанс зіпнутися на ноги і відродити село.