Один з найбільш популярних літніх смаколиків - кавун. Проте не кожен знає, як його правильно вибрати. Хтось вибирає за розміром, а хтось за звучанням. Наші журналісти поцікавились у продавців та покупців за якими ж критеріями потрібно вибирати кавун, аби не натрапити на кислого та несмачного.

Аліна Філонова на рівненському ринку купує кавун. Жінка розповідає, вибирає його ретельно. Слідує декільком критеріям.

Смак, орієнтуюся щоб він був солодким, та обов'язково по запаху. Це мої основні критерії по яким я вибираю кавунчик. Тому будь ласка, можете вибирати так само як і я.

Окрім пані Аліни уважно вибирає кавун і рівнянка Лідія. Втім робить це за іншими критеріями. Каже, головне при виборі кавуна це його звук. Якщо постукати по ньому і чути голосне звучання, тоді смачний.

Взять подушити його трохи. Ось стук виходить, стук. Чуєте, цей не сильно буде. І так дивишся шось до чогось.

Такої ж поради дотримується і Юрій. Чоловік запевняє, за звуком ви виберете найкращий кавун.

Я починаю вибирати. Якщо він ось так звучить гарно то тоді я знаю що він буде добрий. Я сміливо можу його різати.

Втім розрізняє якість кавуна чоловік не лише за звуком. Каже, ці ягоди поділяються навіть на хлопчиків та дівчаток.

Ось це, якщо тут така менша дирочка то це хлопчик. Якщо тут така більша дирочка, то це дівчинка.

Нині на ринку саме розпал сезону на кавуни, - розповідає продавчиня Людмила Іващук. Однак вибрати самостійно можуть не всі. В таких випадках дає скуштувати шматочок ягоди.

Да, саме розпал сезону зараз, даємо пробувати, щоб людина спробувала, покуштувала а тоді брала в нас. От я вчора продала ціле ось це все. В мене лише пару штук осталось. Тому кавуни беруть.

Продавчиня додає, кавун не лише смачний, а ще й корисний. Адже він багатий на вітаміни та аскорбінову кислоту. А також кавун виводить з організму зайвий холестерин та навіть допомагає схуднути.
 

Дивіться також: як не купити фальшиві ліки у Рівному?

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber