Під пильним контролем. Відсьогодні у Рівному патрульні поліцейські стежать за швидкістю руху автомобілів за допомогою пристрою TruCam. До цього ними користувалися лише на трасах міжнародного значення. Наша знімальна група виїхала на одну з вулиць Рівного, де патрульні поліцейські використовували цей прилад. Чи були порушники - читайте і дивіться далі.

52, 63 кілометра. Поки що не порушують. В межах допустимих норм їдуть.

Це прилад вимірювання швидкості руху автомобіля - TruCam. Відсьогодні патрульні поліцейські Рівного використовують його на вулицях Дубенській та Київській.

Можна фіксувати від 50 метрів до 1 кілометра і 200 метрів . Температурний режим його роботи від - 10 градусів до +60 градусів. Він є вологостійкий і пилонепроникний, так само є нічний режим і є режим дощу. Можна в дощ працювати з ним, - розповідає інспектор роти №1, лейтенант поліції Сергій Онищук.

Швидкість у населеному пункті становить 50 кілометрів на годину згідно правил дорожнього руху. Штраф передбачається, якщо перевищення швидкості на 20 кілометрів. Похибка приладу TruCam 2 км. За декілька хвилин патрулювання на вулиці Дубенській поліцейську зупиняють першого порушника.

Він перевищив встановлене обмеження швидкості руху у населеному пункті Рівне більше як на 20 кілометрів, - каже патрульний.

При дозволеній швидкості 50 у вас швидкість становила 85. Передбачена відповідальність за частиною 1 статті 122. Штраф 255 гривень. Прошу надати посвідчення водія та реєстраційний лист водія.

Патрульний перевіряє документи. Водій Роман Лобанов стверджує, це перше у його житті порушення ПДР.

Та ні, звісно. Порушив і буду платити. Все піде у державу. Податки, дороги будемо робити, покращувати якість життя. Все нормально, - каже водій Роман Лобанов.

Сплачує штраф 255 гривень одразу на місці.

Надалі не порушуйте. Щасливої дороги!

Якщо у Рівному пристрій вимірювання швидкості патрульні використовують відсьогодні, то на дорогах області вже рік.

Від початку року рівненськими патрульними "Рівне -Сарни" оформлено 13 тисяч постанов за перевищення швидкості, - каже речниця УПП у Рівне нській області Оксана Юрченко.

Про використання приладів вимірювання швидкості руху повідомлятимуть дорожні знаки про фото та відеофіксацію.

Вимірюється швидкість на дорогах Рівне нщини: М06 "Київ-Чоп", М07 "Київ-Ковель-Ягодин", Н-22 "Устилуг-Луцьк-Рівне ",
Н-25 "Городище-Рівне -Староконстантинів", Рівне вулиця Дубенська та Київська, - зазначає речниця УПП у Рівне нській області Оксана Юрченко.

Дивіться також: Рівне нська міська лікарня №2 отримала сучасне медичне обладнання

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber