У Рівному СБУ викрила склад алкогольної продукції, яка небезпечна для здоров’я та життя людей. Масштабне викриття у Рівному: СБУ вилучила фальсифікований алкоголь на 4 мільйони гривень

Троє рівнян закуповували алкосурогат у підпільних виробників із Чернігівщини. Підробку зберігали на 8 орендованих складських приміщеннях, розташованих у Рівному. Збували їх під виглядом продукції відомих марок через мережу роздрібної торгівлі регіону, повідомляє прессслужба СБУ.

Сурогат алкоголю — не призначена для внутрішнього вживання спіртомістка рідина, яка використовуються в країнах з низьким рівнем культури замість алкогольних напоїв. Залежно від складу, сурогат алкоголю може завдавати істотної шкоди здоров'ю або призводити до загибелі, - Вікіпедія.

Під час обшуків за місцями зберігання фальсифікату вилучено понад 48 тисяч пляшок різної ємності із підготовленою до продажу підробкою, більше ніж 2,5 тонни горілчаної продукції, 200 літрів контрафактного коньяку, а також понад 800 літрів спирту.

Орієнтовна вартість вилученого товару становить 4 мільйони гривень.

У межах кримінального провадження відкритого за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. Встановлюються джерела походження контрафакту та особи, причетні до його виготовлення та реалізації.