Мін'юст планує запустити новий Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Як зазначив на власній сторінці у Facebook міністр юстиції Денис Малюська, через перенесення даних протягом кількох днів доступ до старого реєстру буде відсутній.

"У зв’язку з цим з 07 по 16 серпня 2020 року дані будуть переноситись з старого реєстру до нового і доступ реєстраторів до ЄДР протягом цього часу буде відсутнім. Документи на реєстрацію не прийматимуться з 00 годин 5 серпня, а документи, подані до цього часу, повинні бути опрацьовані до 18 години 7 серпня", – розповів міністр.

Через це у Мін’юсті просять запланувати проведення реєстраційних дій, наприклад, реєстрацію юридичних осіб та ФОП, зміну директора, внесення змін до зареєстрованих даних тощо, до 5 серпня або ж після 16 серпня 2020 року.

Також, як зазначив міністр, протягом періоду перенесення даних Антирейдерська колегія продовжить свою роботу та зможе оперативно реагувати на потенційні рейдерські атаки.

За словами Малюськи, новий реєстр матиме низку переваг, завдяки яким спроститься доступ користувачів до реєстру, з’являться нові реєстраційні дії та вдосконаляться бізнес-процеси реєстрації. Також в оновленому ЄДР передбачена технічна можливість його подальшого вдосконалення і доопрацювання.

Читайте також: Підприємці Рівне нщини активно користуються доступними кредитами "5-7-9"