30 липня журналісти Рівне 1 розповідали про те, що 16 будинків мікрорайону Північний залишились без світла. Тоді про відключення електрики попередили тих, хто заборгував. Але врешті знеструмили усіх. Після двох днів суцільної темряви, людям все ж таки відновили електропостачання, відтак ненадовго. У понеділок, 10 серпня, мешканцям мікрорайону Північний знову вимкнули світло. Обурені люди зібрались біля обласної енергопостачальної компанії. Вимагають аби їм відновили електроенергію. На місці події побувала наша Діана Білоус.

Обурені люди знову другу добу без світла. Нагадаємо, два тижні тому жителям багатоповерхівок у мікрорайоні Північний припинили електропостачання. Уся справа в боргах, стверджують у ПрАт "Рівне обленерго", мовляв, управляюча компанія, яка обслуговує ці будинки заборгувала їм понад 2 мільйона гривень.

Директор управляючої компанії "Рівне Дім Сервіс" стверджує, що після першого вимкнення світла до РОЕК було направлено лист з проханням про реструктуризацію боргу. Каже, відповіді від енергопостачальної компанії не було.

У свою чергу ПрАТ "Рівне обленерго" повторно здійснило відключення управляючій компанії "Рівне Дім Сервіс" через несплату боргу. Відтак, сьогодні зранку ТОВ "РОЕК" пішла на зустріч мешканцям знеструмлених будинків.

Два дні без світла і люди таки домоглися того, аби їм відновили електропостачання. Ходили і до міських чиновників, і в управляючу компанію, і навіть влашутвали мирну акцію під стінами "Рівне обленерго". Втім, гарантій того, що людям не вимкнуть у будинках світло знову - завтра чи післязавтра немає, оскільки управляюча компанія досі не сплатила частину боргу.

Журналісти Рівне 1 і надалі слідкуватимуть за цією ситуацією. 

Читайте також: За яким сценарієм вчитимуться рівненські школярі з 1 вересня?