Для українців змінили правила повернення з-за кордону. Таке рішення уряд ухвалив 22 березня. Відтепер, згідно з прийнятою постановою, громадянам України, які перетинають державний кордон, запроваджено обов’язкову самоізоляцію на 14 днів незалежно від того, з якої країни вони повертаються. Адже, раніше такі вимоги стосувалися лише при поверненні з країн червоної зони. Тож, що потрібно робити щоб не йти на самоізоляцію, дивіться у наступному сюжеті.

Повернувся з-закордону, йдеш на самоізоляцію. 22 березеня Кабінет міністрів України змінив правила перетину державного кордону для українців. Тепер наші громадяни, повертаючись з відпочинку, подорожей або ж із заробітків, мусять йти на самоізоляцію. І немає різниці з якої країни вони прибули, чи це країна із зеленої, чи червоної зони.

Для того, щоб не сидіти в дома всі 14 днів, можна здати ПЛР-тест вже в Україні. І по отриманню негативного результату, самоізоляцію можна перервати. Рівненські турфірми вже ознайомилися з такими нововведеннями. Розповідають, як і що потрібно зробити, щоб максимально полегшити повернення додому.

Додає, що обов'язковою умовою, окрім ПЛР-тестування є страховий поліс, в якому є пункт про ковід. Тобто, якшо ви захворіли на коронавірусну інфекцію закордном, то вам потрібно зв'язатися з фірмою, яка вам надавала послуги страхування, для того, щоб вона покрила всі витрати на лікування. Нам вдалося поспілкувати з людиною, яка на передодні повернулася з іншої країни. Розповідає, як це було.

Після того, як тест був зроблений, на його результати довелося чекати 12 годин розповідає Марія. До слова, діти до 12 років не потребують ні ПЛР-тестування, ні самоізоляцій. 

Читайте також: В Україні збільшили штрафи за непристібнутий ремінь безпеки: реакція рівненських водіїв