Аудіометр медзакладу подарували благодійники. Кошти на нього збирали чи не усім світом. Усе заради вчасної діагностики, адже від неї залежить мовний і розумовий розвиток малюків. Не обійшлося і без адресних подарунків дітям, котрі вже мають важкі вади слуху.

Щороку на діагностику до кабінету сурдолога Рівненської обласної дитячої лікарні потрапляє понад 3 з половиною тисячі дітей. Порушення слуху констатують чи не у половини. Від вчасного визначення діагнозу залежить і подальший мовний, розумовий та й всебічний розвиток дитини. Відтепер у спеціалістів обласної дитячої лікарні з'явився сучасний апарат - аудіометр-тимпанометр, котрий допомагатиме лікарям на ранніх стадіях та у раньому віці знаходити вади слуху у дітей.

Попередній аудіометр, з яким працювали медики 1979 року виробництва. Він робочий, однак вже застарілий. Тож графічне зображення слухової функції на новому обладнанні значно відрізняється.

Аудіометр-тимпанометр придбали благодійники у рамках проекту "Якісна діагностика вад слуху дітей Рівненської області". Його вартість склала майже півмільйона гривень, тож долучились клуби та благодійники навіть з Великобританії і Канади.

Його отримав і Богданчик Білий. Хлопчик сирота, навчається в інтернаті, серед рідних - одна бабуся. В Богдана важкі вади слуху, які виявили доволі пізно.

Богданчик мав лише 30 відсотків слуху, каже бабуся. Тож благодійники ще в 2018 році подарували хлопчику слуховий апарат на одне вушко. Дитина почала чути, згодом і розмовляти. Його розвиток має ще пришвидшитись, адже сьогодні Богданчик отримав слуховий апарат і на друге вушко.

Читайте також: На Рівненщині існують труднощі з вакцинацією людей віком 80+