У Рівному чималі черги у дитячі садочки. Нині оформлення у дошкільний заклад очікують більше трьох тисяч малюків. У рівненській громаді 38 садків. Зазвичай, дітей зараховує керівник закладу в порядку черговості. Коли батькам варто думати про влаштування своєї дитини у садок та як швидко просуваються черги, знає Анастасія Ковальчук.

Нині реєструвати дитину до дитячого садочку варто одразу після народження. Адже черги в рівненські дошкільні заклади чималі. До прикладу, Тетяна зробила це, коли її двійнятам було три місяці.

Тепер Матвійку і Данилку три з половиною років. Невдовзі діти підуть в садочок. Найімовірніше, за номером 56, адже в черзі вони перші. Обрали саме цей, адже заклад зручний територіально. Зараз, розповідає жінка, без підготовки не обходиться.

Очільниця 56 садочку каже, зараз батьки активно реєструються. В черзі - понад 250 дітей. Прийом, зазвичай, відбувається протягом року.

Директорка закладу радить реєструватися в черзі одразу після отримання свідоцтва про народження. Того, що в рівненські садочки чималі черги не приховує і начальник міського управління освіти. Нині більше трьох тисяч дітей дошкільного віку очікують оформлення в дитсадки. За попередніми прогнозами, на найближчий навчальний рік у Рівному заповнять 76 ясел та 30 груп для дітей дошкільного віку.

До слова, чергу вже кілька років займають в онлайн-режимі, через сайт управління освіти. Богдан Турович каже, дитину можна відправити в будь-який садок на відміну від школи, адже територіальної прив'язки немає. Тож жителі Рівненської громади можуть обирати заклад до вподоби із тридцяти восьми дитячих садків. У деяких черги більші, у деяких менші. Найбільш проблемним залишається мікрорайон Півнівчний, де дитсадки переповнені. Як зазначають в управлінні освіти, ця проблема зникне, коли добудують садочок на Коновальця.

 

Читайте також: Рівненські поліцейські поспілкувались зі школярами про безпечну поведінку в Інтернеті