Велотрампліни та інші розваги на кістках. Рівняни скаржаться на занедбаний стан колишнього єврейського кладовища. Там велосипедисти облаштували спеціальну трасу для трюків. Та й для багатьох рівнян "єврейка" давно стала місцем, де можна приготувати шашлики, розпивати алкоголь та весело проводити час. Чому на історичну пам'ятку вже багато років ніхто не звертає уваги та чи буде щось змінено - далі розповість Павло Невесенко.

Ми навмисне показали, як виглядає єврейський цвинтар у Чернівцях ц порівняннні з занедбаною, так званою, "єврейкою" у Рівному. Василь Туз буває на колишньому Єврейському кладовищі щодня. Розповідає - це історична пам'ятка Рівного, про яку ніхто не дбає: і рівняни, і насамперед можновладці.

Останнє, на що пан Василь звернув увагу - облаштування спеціальних трамплінів велосипедистами. Про це і написав пост у соцмережах. Наголошує, спілкуючись зі спортсменами, чув у відповідь - останнім немає де займатися.

А рівнянка Зоя Олександрівна тут вигулює собак. Каже, вже бозна скільки років за старовинним кладовищем ніхто не доглядає. Владі байдуже на це місце. А містяни перетворили його на місце для розваг.

Натомість Борис розповідає, що з одного боку і розуміє велоспортсменів, адже тим немає де займатися. Хоча й додає, облаштовувати траси для трюків на могилах - це неприпустимо.

Керівник єврейської громади Генадій Фраєрман додає, вже неодноразово розбирав трампліни з своїми прибічниками. Спілкувалися і з владою, аби облаштувати тут стіну плачу. І просили, аби повернути "єврейці" статус кладовища.

Заступниця міського голови Рівного Марина Кузьмічова не вітає самовільне облаштування трамплінів рівнянами. Та й взагалі те, що роботься нині на колишньому єврейському кладовищі вважає неприпустимим. Втім, зі свого боку влада міста поки, що не зробила нічого, аби хоч якось змінити це місце.

Ми також зверталися у різноманітні комунальні служби, аби там відповіли, чому ж не проводиться жодних робіт по облаштуванню колишнього єврейського кладовища. Прибирають там лише волонтери. Однак нас перекидали з одного відомства на інше. Поки нинішня влада займається європейським облаштуванням міста, як, до прикладу, покладання бруківки на Майдані Незалежності - тут на історичному місці рівняни продовжують робити траси для велотрюків, палити багаття, готувати шашлики та весело проводити час.

Читайте також: Криві пам`ятники на кладовищі у Здолбунові, або як працівники однієї з фірм халатно виконали замовлення (ВІДЕО)