Понад 100 звернень щодня і майже всі за паперовими ковід-сертифікатами. У Рівному вже більше місяця діє центр підтримки додатку Дія. Тут людям допомагають отримувати ковід-сертифікати. Рівне одне з міст в Україні, де найбільше охочих отримати саме паперовий документ. Це підмітив керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік, який завітав у Рівне. Подробиці у сюжеті.

Пані Лідія прийшла до пункту команди підтримки Дії у Рівному. Жінка каже, не знає як авторизуватися в додатку. Прагне згенерувати сертифікат про вакцинацію.

Аби допомогти людям отримати ковід-сертифікат Мінцифра запупустила по всій Україні пункти команди підтримки Дії. Не виняток і Рівне. Тут консультанти та волонтери допомагають населенню встановити застосунок, авторизуватися, замовити сертифікат або перевстановити його за потреби. А якщо він не генерується - вирішити проблему.

Центр підтримки працює у Рівному з початку листопада. Щодня до них звертається близько сотні людей. У пункті працює два спеціаліста та волонтер. Нині, допомогу можна отримати в порядку електронної черги. Перевірити роботу центру команди підтримки Дії приїхав керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.

Оскільки потік людей чималий, консультантам допомагають волонтери. Це, зокрема, студенти місцевих вищих навчальних закладів, пластуни, а також працівники комп’ютерних центрів.

Такі пункти діють ще у 5 населених пунктах області. Зокрема, у Дубно, Володимирці, Гощі, Сарнах та Клевані. Також згенерувати документ допомагають у районних бібліотеках тих громад, які беруть участь в освітньому проєкті «Цифра в кишені». Такі послуги є безкоштовними. До слова, поки що такі пункти працюватимуть до Нового року. 

Читайте також: Без офісу та інспекторів: коли рівняни побачать муніципальну варту на вулицях міста? (ВІДЕО)