Травмувався на сходах. У мікрорайоні Північний у Рівному чоловік зламав руку, спускаючись аварійними сходами. Ними користуються жителі багатоповерхівок, аби дістатись дому, магазину чи зупинки громадського транспорту. Щонайменше два роки люди звертаються до міської влади, аби хідник відремонтували. Однак усі косметичні ремонти, які там проводили ситуацію не змінили. Чому - знає Ольга Данілюк.

Рівнянин Борис Вербицький розповідає, як декілька днів тому впав на цих сходах. Коли ж підвівся, злякався власної руки. У лікарні чоловіку діагностували перелом руки. Тепер навіть елементарні речі самотужки робити не може.

Аварійні сходи розташовані на вулиці Євгена Коновальця, 5. Користуватися ними доводиться сотням мешканців поруч розташованих будинків.

І майстерно це демонструє. Але, щоб кожне пересування сходами не перетворювалося на долання чергового квесту, місцеві підготували проєкт для громадського бюджету, який, в разі перемоги на голосуванні, передбачає реконструкцію сходів. Оскільки звичайний ремонт, кажуть місцеві, тут не допомагає.

Переконують, необхідно змінити кут їхнього нахилу та сам розмір сходинок. А ще облагородити прилеглу територію.

У департаменті інфраструктури та благоустрою міста це розуміють. Але вплинути на реконструкцію сходів не можуть.

У міській раді ж кажуть сходи відремонтують. Щоправда буде це не скоро.

А поки профільний департамент моніторить ситуацію та шукає кошти на ремонт сходів - жителі мікрорайону Північний і надалі щодня ризикують травмуватись на аварійних сходах. 

Читайте також: Перевізникам байдуже: запровадження нічного тарифу у Рівному призупинили (ВІДЕО)