Сьогодні, 1 квітня, Міжнародний день птахів (День орнітолога). Віряни вшановують пам'ять Марії Єгипетської. До Нового року залишилося 274 дні.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

 

1 квітня в церковному календарі – день пам’яті Марії Єгипетської. Народилася вона в Єгипті в середині V століття. У віці 12 років Марія вирішила залишити батьківську домівку і вирушити до Олександрії. Вела там блудливе життя, але покаялася і прийшла до Бога. Якось на вході до храму дівчина зрозуміла, що її спосіб життя неправильний. Відтоді провела 50 років в пустелі на самоті, де молилася за відпущення гріхів.

 

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

Аврам, Юхим, Макарій, Марко, Гордій, Марія.

Талісманом людини, народженої 1 квітня є геліотроп. Дорогоцінний камінь, який здавна вважався символом мужності. Існує легенда, що під час страти Ісуса Христа, його кров капала на зелену траву і перетворилася на геліотроп.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

  • Вночі ясне небо до хорошого урожаю;
  • злива вказує на засушливе літо;
  • сира погода — чекайте на великий урожай грибів;
  • почути грім — до теплого і ясного літа;
  • сині хмари — наближається тепла погода;
  • багато води розлилося — на хороший сінокіс.

У наших предків саме ця дата вважалася справжнім приходом весни. Її зустрічали великим багаттям, яке розводили в центрі поселення. Цей період також вважався голодним, адже запасів їжі ставало все менше, а нового урожаю ще не було.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ

  1. Не можна веселитися, розважатися, співати і танцювати.
  2. Заборонено їсти продукти тваринного походження.
  3. Не варто пити алкогольні напої.