В Україні зросла кількість смертельних аварій. На Рівненщині теж. А все через вимушені вимкнення електроенергії і вуличного освітлення. На дорогах побільшало аварій з пішоходами. Бо останні, за словами водіїв, нехтують світловідбивачами. Дмитро Тригубець продовжить.

Павло - таксист зі стажем. Розповідає про свій досвід роботи у нічну пору доби, при вимкненому вуличному освітленні.

Вуличне освітлення у місті вимикають з 22.00. Відповідне рішення ухвалила міська комісія ТЕБ і НС. У поліції кажуть, за цей період трапилось близько трьох десятків дорожньо-транспортних пригод.

Для того аби бути більш помітним для водіїв, правоохоронці просять пішоходів одягати рефлективний одяг та світловідбиваючі елементи.

Це нерегульований пішохідний перехід на перехресті вулиць Соборна - Ювілейна. Місцеві кажуть - у пізню пору доби тут чимало любителів швидкої їзди. Про рекомендації патрульних знають, хоча знайти хоча б когось хто їх дотримується нам все ж не вдалось.

Через деякий час після прийняття рішення щодо вимкнення вуличного освітлення, енергетики та влада пояснили - зробили це скоріше з метою солідарності з людьми. Адже воно споживає невелику кількість електроенергії.

Опитані нами водії - до цього ставляться з розумінням. Мовляв, і до таких тимчасових незручностей можна адаптуватись. Проте час від часу, стають свідками, коли ДТП трапляються саме через відсутність електроенергії.

До слова, за останні два тижні внаслідок ДТП по всій країні загинув 51 пішохід, 38 саме у темну пору доби. У ВР готують законопроєкт, де штрафувати пропонують і за відсутність у пішохода світловідбиваючих елементів.

Читайте також: У Вараші вдруге відбулися змагання для дітей "Перегони на ґрунтах"