Сьогодні, 19 лютого, День Державного Герба України. Віряни вшановують пам'ять святих апостолів від 70-ти Архипа і Филимона, а також мучениці Апфії. До Нового року залишилося 318 днів.

ЯКЕ СЬОГОДНІ СВЯТО

 

19 лютого в Україні святкують День Державного Герба. У нашої держави є три офіційні символи — Державний Герб, Державний Прапор та Державний Гімн. Вони є уособленням звичаїв та традицій українського народу.

 

Герб для будь-якої держави має особливе значення, адже він офіційно використовується на печатках, офіційних документах, купюрах. Згідно з Конституцією України є малий та великий Державний Герб.

Малий Державний Герб України — це тризуб золотистого кольору, який розміщується на синьому тлі. Саме цю символіку затвердили 19 лютого 1992 року. Тому цей день став Днем Державного Герба України.

 

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ

  • На дорогах сидить багато птахів — чекайте на вологу та похмуру погоду;
  • в небі світить місяць червоного кольору — до сирої, але теплої погоди;
  • картопля почала проростати — скоро прийде весняна погода;
  • вдень йде сніг до поганого урожаю;
  • високо в небі літають ворони — буде снігопад і різке похолодання.

В давнину люди намагалися зробити цього дня якомога більше добрих справ. А ще вважалося, чим більше їжі наготуєш вдома, тим більше достатку буде у вашої родини протягом року.

ЩО СЬОГОДНІ НЕ МОЖНА РОБИТИ

Серед наших предків існувало повір'я, що цього дня не можна нікому нічого давати в борг. Якщо цю прикмету проігнорувати, можна накликати на себе нещастя. А ще 19 лютого вважається небезпечною датою, тому що можна легко наврочити людині.

ДНІ АНГЕЛА 19 ЛЮТОГО

Які сьогодні іменини: Макар, Богдан, Максим, Микита, Архип, Филимон, Дорофій, Філофея, Казимир, Євген.

Талісманом людини, народженої 19 лютого є авантюрин. Один із різновидів кварца, який відрізняється загадковим та дуже цікавим забарвленням. Здавна вірили, що авантюрин допомагає нормалізувати артеріальний тиск, заспокоїти нерви та покращити травлення.