Цього разу - сіл Берег та Комарівка Дубенського району. Напередодні там підключили централізоване газопостачання. Попри те, що на таке задоволення людям прийшлося скинутися в середньому по 10 тисяч гривень із двору, та ще й за саме блакитне паливо тепер доведеться щомісяця викладати кругленькі суми, селяни обновці тішаться.

До цього будинку у селі Берег газову мережу підвели днями. Як і у решті ста двадцяти оселях, тут грілися дровами та брикетами, їжу готували на газі із балону. Підвести до села газ людям обіцяли ще двадцять років тому. У те що справу доведуть до кінця не вірили до останнього.

А от страви на блакитному паливі готують уже. Першу яєчню на новеньку сковорідку вибиває головний газовик області та її керівник. Разом смажать, а згодом — смакують.

Попри переваги блакитного палива, голова області агітує за альтернативні джерела енергії. Енергетичною вербою можна не тільки опалювати житло й удвічі економити, — порахував чиновник. А й заробляти на вирощуванні енерголози.

Хоча газ й дорогий, але відмовлятися від цього палива населення не поспішає, — переконує голова правління «Рівне газу». У час кризи мережі продовжують прокладати, проте, удвічі менше ніж до того.

По 10 тисяч гривень всередньому обійшлося мешканцям Берега підведення газової труби до будинку й підключення до газопостачання. Тепер усім селом молитимуться, щоб блакитне паливо для України подешевшало.