Перед судом постане уродженець Луганської області, який на початку квітня 2022 року, перебуваючи на посаді в одному із правоохоронних органів України, добровільно погодився співпрацювати з ворогом.

Як встановило слідство, зловмисник активно співпрацював з представниками незаконних збройних формувань держави-агресора та агітував місцеве населення виступати на боці злочинної влади, стверджуючи, що вторгнення рф в Україну є «звільненням».

Наразі він обіймає посаду в «новоайдарському районному відділенні міністерства внутрішніх справ лнр», де продовжує виконувати незаконні дії всупереч інтересам України.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо вказаної особи у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі з конфіскацію майна.

Заходи з викриття здійснювали співробітники Управління СБ України в Рівненській області спільно спільно зі слідчими ТУ ДБР за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Читайте також: Збудували базу відпочинку без належних дозволів: на Рівненщині припинили незаконне використання земель водного фонду