У Рівненському районі за фактом осквернення і руйнування пам’ятника відкрито кримінальне провадження.

Для перевірки інформації від СБУ регіону про розповсюджене відео в одному із месенджерів щодо пошкодження пам’ятного знаку в урочищі «Папірня» учора, 28 січня, на місце події виїхав поліцейський офіцер Соснівської тергромади.

Оприлюднений факт підтвердився — невідома особа пошкодила меморіальну дошку, встановлену євреям, жителям Соснового-Людвиполя, які загинули від рук нацистів. Тож, для документування вчиненого кримінального правопорушення прибула слідчо-оперативна група ВП №4 (м.Березне) Рівненського РУП.

За результатами огляду місця події та проаналізованого відео поліцейські з’ясували, що невідома особа чоловічої статі ударом ноги збила одну із двох ідентичних стел пам’ятного знаку, яка внаслідок падіння розкололася на дві частини.

Слідчі за фактом осквернення і руйнування пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 297 Кримінального кодексу України.

Поліцейські проводять слідчі дії та розшукові заходи щодо встановлення особи зловмисника, а також звертаються до громадян, які володіють будь-якою інформацією чи стали свідком скоєного злочину, зателефонувати на спецлінію 102.

Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: У Рокитному 20-річний молодик вкрав з вантажівок 280 літрів пального